(video) Premieră la Chicago Auto Show: Mazda MX-5 Miata 30th Anniversary

În îndepărtatul 1989, atunci când mulţi dintre noi tinerii s-au născut, Salonul Auto de la Chicago a fost gazda unuia dintre cele mai importante modele din istoria mărcii Mazda. Atunci a debutat prima generaţie MX-5 Miata.

Acum, 30 de ani mai târziu, în aceeaşi locaţie, Mazda este mândră să prezinte evoluţia maşinii pe parcursul celor trei decenii, lansând o ediţie specială şi limitată care se va vinde la nivel global – Mazda MX-5 Miata 30th Anniversary.

Foto: autoblog.md

Continuând să îmbrățișeze filosofia maşinii originale, această ediție specială reprezintă trei decenii de istorie. O istorie care a fost plină cu atât de mulți oameni, de la ingineri pasionaţi care au creat prima generație MX-5 ca un omagiu adus primelor maşini sport europene uşoare, la dezvoltatori care au preluat provocarea de a construi ceva şi mai mare pe baza ambițiilor predecesorilor lor.

În mod colectiv, toţi au ajutat MX-5 să ajungă la înălțimi uimitoare, de la a fi prima mașină a mărcii, care a câştigat titlul Maşina Anului în lume și Maşina cu cel mai bun design din lume, în același an 2016 cu actuala generație MX-5, până la realizarea producției de un milion de exemplare în aprilie 2016. Vezi prin ce se remarcă maşina aniversară, pe AutoBlog.MD


Pub