(foto) Un litigiu ar putea lăsa R. Moldova fără Zimbru Chișinău. Suporterii au pornit campania #ZimbruNumoare

Clubul sportiv Zimbru Chișinău e la un pas de dispariție, după ce tot mai multe surse confirmă că patronul clubului a anunțat staff-ul și jucătorii că nu va mai finanța echipa și o retrage din campionat. Suporterii au lansat o campanie pe rețelele de socializare #ZimbruNumoare.

Foto: UNIMEDIA

Îmbrăcați în tricoruri cu simbolurile clubului, sporterii au pozat și au transmis mesajul „Zimbru nu moare!”.

Zimbru nu moare / Sursa:Facebook
Zimbru nu moare / Sursa:Instagram
Zimbru nu moare / Sursa:Facebook

Ziarul de Gardă notează că în decembrie 2017, clubul din strada Butucului a fost obligat de instanța de judecată să plătească o datorie de 52 de milioane firmei de la care a închiriat baza sportivă de-a lungul anilor.

În iulie 2017, ÎM „Agroselect Semences Trading”, proprietara bazei sportive „Zimbru”, a depus la Judecătoria Chișinău o cerere „cu privire la confirmarea tranzacției și eliberarea titlului de executare silită”.

În încheierea Judecătoriei Chișinău din 25 iulie 2017 se spune că, la 20 iunie 2017, între AO „Clubul de Fotbal Zimbru” și „Agroselect Semences Trading” a fost încheiată o tranzacție de împăcare prin care clubul Zimbru a recunoscut integral o datorie de 52 789 099 de lei, formată în baza a trei contracte de locațiune încheiate în 2008, 2012 și 2016.

Prin aceeași tranzacție de împăcare, „Agroselect Semences Trading” renunța la încasarea dobânzilor și penalităților contractuale și accepta achitarea eșalonată a datoriei, în perioada iunie 2017 – decembrie 2018. Pentru că Zimbru nu și-ar fi respectat angajamentele asumate prin acea tranzacție, „Agroselect Semences Trading” a solicitat executarea silită în instanță. Judecătoria Chișinău însă i-a respins solicitările.

Potrivit sursei citate, o încheiere similară a fost emisă și pe 30 august 2017 când, de asemenea, instanța a refuzat cererea privind confirmarea tranzacției prin mediere și eliberarea titlului de executare silită înaintată de „Agroselect Semences Trading” către „Clubul de Fotbal Zimbru” privind încasarea datoriei. Încheierea Judecătoriei Chișinău a fost menținută și de către Curtea de Apel Chișinău, pe 16 octombrie 2017.

Peste alte două luni însă, printr-o hotărâre a Judecătoriei Chișinău, din 13 decembrie 2017, a fost admisă integral acțiunea depusă de „Agroselect Semences Trading” împotriva AO „Clubul de Fotbal Zimbru”. „Se încasează de la AO „Clubul de Fotbal Zimbru” în beneficiul ÎM „Agroselect Semences Trading” SRL, suma de 52 789 099 lei 76 bani cu titlu de datorie pentru chirie”, se spune în hotărâre. De asemenea, s-a dispus încasarea de la „Clubul de Fotbal Zimbru” și a cheltuielilor de judecată de 50 de mii de lei, mai scrie Ziarul de Gardă

În acest timp, conducerea clubului de fotbal nu a venit cu vreo reacție privind viitorul FC Zimbru.

FC Zimbru Chișinău este un club de fotbal din Chișinău, Republica Moldova. Clubul a fost fondat în anul 1947 și este unul din cele mai vechi cluburi din țară. Zimbru Chișinău este de 8 ori campioană a Moldovei la fotbal, câștigătoare a 6 Cupe ale Moldovei și a unei Supercupe a Moldovei. În cursul istoriei clubul a fost cunoscut sub mai mai multe nume: Dinamo (1947-1949), Burevestnic (1950-1957), Moldova (1958-1965, 1967-1971), Avântul (1966), și Nistru (1972-1990).


Pub