România l-a recunoascut pe Juan Guaido președinte interimar al Venezuelei

România îl recunoaște pe Juan Guaido președinte interimar al Venezuelei, a anunțat vineri Administrația prezidențială a României, citată de hotnews.ro.

Foto: cbc.ca

Președintele României Klaus Iohannis consideră că, îndeosebi în contextul în care țara exercită Președinția Consiliului Uniunii Europene și ținând cont de dinamica crescută a evoluțiilor internaționale, România trebuie să aibă în dosarele de politică externă reacții rapide, bine fundamentate și ferme, în acord cu prioritățile majore de politică externă pe care le-a urmărit consecvent pe termen lung.

La Administrația Prezidențială a României a fost primit Memorandumul MAE cu tema „Poziția României cu privire la situația din Venezuela”, avizat de către prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Acest document, care prevedea, printre altele, propunerea de recunoaștere a președintelui Adunării Naționale, Juan Guaidó, drept președinte interimar al Venezuelei, a fost aprobat imediat de către președintele României, adaugă sursa citată.

Amintim că Parlamentul European a recunoscut autoritatea lui Guaido şi a îndemnat toate ţările din UE să procedeze la fel. SUA, Canada, precum și o serie de țări europene, ca Marea Britanie, Franța și Spania, dar și câteva țări latino-americane, l-au recunoscut deja ca preşedinte pe Juan Guaido.


Pub