„Luptă în interiorul PSRM din Glodeni”: Înregistrarea fostului socialist Nicolae Gorcea va fi reexamiantă, după o contestație a PSRM

CECE Glodeni va reexamina înregistrarea în cursa electorală a lui Nicolae Gorcea, fost membru a PSRM, care candidează independent la alegerile parlamentare. CEC a admis solicitarea lui Maxim Lebedinschi, care a contestat decizia de înregistrare a lui Gorcea.

Foto: UNIMEDIA

PSRM a contestat decizia Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală din Glodeni de a-l înregistra pe Nicolae Gorcea (drept candidat independent). În contestație se scrie că CECE din Glodeni nu a prezentat modul de verificare a semnăturilor și nici câte dintre acestea au fost declarate nule. Mai mult, potrivit lui Maxim Lebedinschi, reprezentant PSRM la CEC, Gorcea ar fi indicat „în mod abuziv” că este membru PSRM în timp ce colecta semnături.

Potrivit lui Nicolae Gorcea, care spune că este șeful fracțiunii PSRM din cadrul Consiliul raional Glodeni, a depus o referință la contestația PSRM, în care a scris că, contestația PSRM este „ o farsă politică”. „De facto asistăm la o luptă în interiorul PSRM din Glodeni, când doi membri ai aceluiași partid, Alexandr Minzianov și Nicolae Gorcea aspiră la funcția de deputat”, a scris Gorcea în referință.

Gorcea a mai adăugat că și astăzi se consideră membru al Partidului Socialiștilor. Întrebat de Alina Russu dacă a fost înștiințat de decizia de a fi exclus din partid, Gorcea a spus că nu a fost informat.

Raportorul Alina Russu a declarat că la CEC au fost depuse materiale suplimentare la acest caz, prin care un număr de semnatari în susținerea lui Gorcea au spus că își retrag semnăturile din cauza că la momentul semnării Gorcea s-ar fi prezentat drept candidat PSRM. Totuși, numărul de semnături prezentat de Gorcea este de ajuns pentru a rămâne înregistrat în calitate de candidat.


Pub