(video) Fost membru ANI, despre corupții din Guvern și Parlament: „Am identificat 400 de persoane, unii dintre ei erau miniștri”

400 de persoane cu funcție de răspundere civilă în stat au fost anchetate de ANI pentru venituri nelegitime. Cel puțin asta a declarat fostul membru al Agenției Naționale de Integritate, Victor Strătilă, în cadrul emisiunii „Alege cu Durbală” de la UNIMEDIA.

Din 2013 s-a început o luptă pentru a scoate în evidență acele averi acumulate prin mijloace nelegitime, adică furate. Când acei guvernanți care erau atunci, au văzut ce facem noi, ne-ai și stopat. Pentru ca în Republica Moldova să nu fie un control al averilor și al veniturilor nedeclarate. Să rămână așa în continuare”, a declarat Victor Strătilă.

Întrebat de prezentator dacă este o listă, Strătilă a refuzat să dea nume. „Din 2013 până în 2015 noi am identificat 400 de persoane, cărora le-am făcut acte de constatare și le-am trimis la procuratură și la CNA. 400 de persoane, ce înseamnă asta. Asta sunt 400 de Parlamente. Aceștia când au văzut, bă 4 parlamente și pe bandă trebuie să îi fugărești. De unde partidele care erau la guvernare să ia alți oameni. Începem o reformă de mulți ani de zile, ca acest proces să nu mai fie și în perioada asta, persoanele corupte să își legifereze averile”.

Întrebat ce miniștri au primit acte de constatare, Strătilă a spus că din Guvernul Gaburici și Strileț. „Eu, în activitatea mea la ANI, eu am fost numit acolo din partea societății civile și nu am avut nimic cu partidele. Și acele persoane care au fost supuse verificării, eu nu m-am uitat după apartenența lor politică”, a conchis Victor Strătilă.


Pub