IGSU: A fost stabilită identitatea a două victime decedate, în urma teribilului accident din Ucraina

Potrivit ultimelor informații oferite de Serviciul de Stat pentru Situații Excepționale din Ucraina, a fost stabilită identitatea a două victime decedate, în urma accidentului produs în această dimineață în apropiere de Vinița. Este vorba despre o femeie în vârstă de 26 de ani și un bărbat de 44 de ani.

Foto: vn.20minut.ua

Totodată, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI monitorizează situația în urma accidentului produs în această dimineață în regiunea Vinița cu implicarea cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit ultimelor informații accidentul a avut loc în urma impactului unui microbuz de model „Volkswagen” și un camion de model „DAF”.

Microbuzul transporta 12 persoane, toți cetățeni ai Republicii Moldova și se deplasa din Republica Moldova în Federația Rusă. În urma accidentului trei persoane și-au pierdut viața, iar alte patru, care au primit diverse traumatisme au fost internate în spitalul Clinic nr.2 din municipiul Vinița.

Alte cinci persoane au suferit leziuni ușoare și au refuzat spitalizarea. Potrivit ultimelor informații oferite de Serviciul de Stat pentru Situații Excepționale din Ucraina a fost stabilită identitatea a două victime decedate, o femeie în vîrstă de 26 de ani și un bărbat de 44 de ani.

Autoritățile urmează să stabilească identitatea celei de-a treia persoane decedate în urma accidentului. În această dimineață ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au plecat în Ucraina pentru a efectua procedurile necesare de repatrie în țara noastră a victimelor accidentului de circulație. Salvatorii vor repatria cadavrele persoanelor decedate dar și vor transporta răniții.

La moment IGSU se află în contact permanent cu responsabili din cadrul Spitalului Clinic nr.2 din municipiul Vinița privind starea oamenilor traumatizați. Pentru gestionarea situației la solicitarea Guvernului Republicii Moldova la IGSU a fost creată Celula de Criză care ia decizii necesare pentru asistența victimelor, dar și a rudelor persoanelor care au avut de suferit în accident.


Pub