Două din cele trei persoane decedate în accidentul de la Vinița au fost identificate. Imagini VIDEO de la locul tragediei

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că a fost stabilită identitatea a doi cetățeni moldoveni din cei trei decedați în această noapte, în accidentul rutier de la Vinița, Ucraina. Este vorba despre o femeie în vârstă de 26 de ani și un bărbat de 44 de ani.

Autoritățile urmează să stabilească identitatea celei de-a treia persoane decedate.

Potrivit ultimelor informații accidentul a avut loc în urma impactului unui microbuz de model „Volkswagen” și un camion de model „DAF”.

Microbuzul transporta 12 persoane, toți cetățeni ai Republicii Moldova și se deplasa din Republica Moldova în Federația Rusă.

În urma accidentului trei persoane și-au pierdut viața, iar alte patru, care au primit diverse traumatisme, au fost internate în spitalul Clinic nr.2 din municipiul Vinița.

Alte cinci persoane au suferit leziuni ușoare și au refuzat spitalizarea.

În această dimineață ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au plecat în Ucraina pentru a efectua procedurile necesare de repatrie în țara noastră a victimelor accidentului de circulație.

Salvatorii vor repatria cadavrele persoanelor decedate, dar și vor transporta răniții.

IGSU se află în contact permanent cu responsabili din cadrul Spitalului Clinic nr.2 din municipiul Vinița privind starea oamenilor traumatizați.

Pentru gestionarea situației la solicitarea Guvernului Republicii Moldova la IGSU a fost creată Celula de Criză care ia decizii necesare pentru asistența victimelor, dar și a rudelor persoanelor care au avut de suferit în accident.