Calendar care te face să gândești, marca Occupy Guguță

Mișcarea Occupy Guguță a realizat un calendar pentru anul 2019 cu ilustrații altfel. Calendarul conține încurajări ale protestului permanent pentru anul împrejur. Prin donația a 133 de lei, vei obține calendarul și vei ajuta comunitatea Occupy Guguță să informeze cetățenii despre alegerile parlamentare din 24 februarie.

Dacă vrei un calendar, îl puteți obține aici sau le puteți scrie un mesaj pe pagina de facebook OccupyGuguță.

Recent, mișcarea Occupy Guguță a lansat cea de-a patra ediție a ziarului în limba română și rusă. În această ediție tinerii vorbesc despre campania electorală și au făcut un ghid al participării cetățeanului revoltat la alegeri. Tirajul ziarului este de 10 mii de exemplare. Ei planifică să meargă sâmbătă, 9 februarie, la Cimișlia și duminică, 10 februarie, în satul Trușeni.

Ziarul nr.4 îl puteti vizualiza:
În română aici.
În rusă aici.

Occupy Guguță activează de 7 luni. Tinerii s-au întrunit și au făcut evenimente în fața Cafenelei Guguță întreaga vară, au continuat să bată la tobe toamna și să scrie și distribuie ziare cetățenilor iarna. Iau atitudine față încălcările și sfidările de către politicieni atât ale legii, cât și ale bunului-simț. Occupy Guguță continuă să protesteze și să îndemne alți cetățeni să protesteze!

Pe 25 februarie, indiferent de rezultatele alegerilor, comunitatea Occupy Guguță se va întâlni la ora 17:00, în fața Cafenelei Guguță și va porni în marș prin centrul capitalei.

Astfel, vrem să arătăm nemulțumirea cetățenilor pentru alegeri deja incorecte. Așa vrem să arătăm că oamenii pot să se mobilizeze. Așa vrem să arătăm că opinia cetățenilor contează.

În caz că va obține o majoritate oricare din cei trei aliați sau tustrei: PSRM, PD sau Partidul Șor, vom protesta împotriva fraudelor electorale, intimidărilor și presiunilor asupra opoziției, dar și asupra organizațiilor neguvernamentale și mass-media și vom cere alegeri repetate, după reguli corecte și cu instituții de control independente.

În caz că opoziția va câștiga o majoritate îi vom felicita pentru rezultate în condiții discriminatorii, inegale și nedemocratice, dar le vom reaminti că suntem cu ochii pe ei, le vom monitoriza activitățile și vom protesta dacă vedem orice neregularități”, menționează comunitatea Occupy Guguță.

Mișcarea își dorește revenirea la un sistem democratic, unde guvernanții sunt aleși corect și transparent, unde guvernarea este legitimă și lucrează pentru cetățeni, unde instituțiile statului sunt funcționale și lucrează pentru beneficiul tuturor, unde cetățenii participă în procesul decizional și demonstrează nesupunere civică în baza unor viziuni ale moralității și a dreptății considerate mai presus celor ce urmăresc să mențină starea actuală a lucrurilor.

Occupy Guguță este un grup civic nepartinic, apărut în vara anului 2018, când mai mulți locuitori ai Chișinăului, îngrijorați de nerespectarea principiilor democratice, au creat mișcarea de protest permanent.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.