Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.02.2019

Directorii ANRE și ai Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor au fost prezentați angajaților instituțiilor

Directorii ANRE și ai Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor au fost prezentați angajaților instituțiilor

Președintele Parlamentului Andrian Candu i-a prezentat angajaților instituțiilor pe noii directori ai Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și pe directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Speakerul și-a exprimat încrederea că experiența și cunoștințele noilor directori vor contribui la creșterea eficienței instituțiilor.

Parlamentul l-a învestit, în ședința plenară de ieri, în funcția de director general al Consiliului de administrație al ANRE pe Veaceslav Untila. Ștefan Creangă, Veaceslav Untila, Octavian Calmîc și Eugen Carpov sunt noii directori ai Consiliului de Administrație al ANRE. Tot ieri, Parlamentul a aprobat numirea în funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor a lui Anatolie Zagorodnîi.

Noii directori au fost selectați în cadrul concursurilor publice organizate de Comisia economie, buget și finanțe.

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de Administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor este numit de Parlament pentru o perioadă de 7 ani, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus