Scandal din cauza transportului
Social 8 februarie 2019, 20:04 | 1591

Scandal de la transportul public în sectorul Râșcani al Chișinăului. Autoritățile municipale au lansat, fără un anunț oficial, o nouă linie de autobuz, 16, în locul liniei 33 de troleibuz, spre nemulțumirea oamenilor. În semn de protest, locuitorii au ieșit în stradă și cer de la Primărie ce le-a fost promis anterior - o posibilitate de a circula confortabil dintr-o zonă în alta a orașului.

Despre schimbarea bruscă a situației, oamenii au aflat de la taxatorii de pe linia 33 de troleibuz.

La manifestația spontană a apărut un cetățean, care s-a numit Gheorghe Gorenco, reprezentant al lui Valentin Guznac, candidat al Partidului Democrat pe circumscripția 29, Râșcani, pentru viitorul parlament. Protestatarii l-au luat la întrebări pe Gorenco.

La acțiunea de protest a venit și candidatul blocului ACUM, Alexandru Slusari. Acesta consideră că schimbarea a fost făcută în favoarea locuitorilor din Ialoveni, unde astăzi a fost inaugurată linia 36 de troleibuz, la propunerea candidatului PD, Monica Babuc.

Am sunta-o repetat pe Monica Babuc, în speranța că va lămuri această situație de conflict, dar ea nu a răspuns la apel.

Pentru a clarifica situația, am sunat la Serviciul de presă al Primăriei Chișinău. A răspuns reprezentantul instituției, Vasile Chirilescu.

La solicitarea cetățenilor, Primăria municipiului Chişinău a lansat astăzi linia 16 de autobuz, cu itinerarul Universitatea Agrară - Parcul „La Izvor". Astfel, în loc de două troleibuze, pe această linie vor circula trei autobuze. Ce spun călătorii, urmează să aflăm.

Opinia ta contează. Comentează!