Obligați să-și schimbe viza de reședință
Social 8 februarie 2019, 20:37 | 5379

Mai mulți angajaţi ai Centrului Republican de Recuperare a Invalizilor şi Pensionarilor „Speranţa” din comuna Bălăbănești, raionul Criuleni, se plâng că, la insistența directorului instituţiei, li s-ar fi schimbat viza de reședință în sectorul Ciocana pentru ca ei să voteze în capitală. Administrația sanatoriului respinge acuzațiile, dar surse din Primăria Bălăbănești au confirmat că zece persoane și-au schimbat viza de domiciliu în sectorul Ciocana la sfârșitul lunii ianuarie, scrie ziarul „Jurnal de Chișinău”.

Potrivit săptămânalului „Jurnal de Chișinău”, mai multe persoane din satele Bălăbănești, Mălăiești și Mălăieștii Noi din raionul Criuleni au fost aduse organizat, la sfârșitul lunii ianuarie, la Agenția Servicii Publice din sectorul Ciocana, unde le-a fost schimbată viza de reședință. Infomația le-a fost oferită de persoane care au vrut să-și păstreze anonimatul.

.... a declarat o persoană, care s-a temut să-și dea numele pentru a nu rămâne fără locul de muncă. Și un alt bărbat, din satul Mălăieștii Noi, ale cărui rude lucrează la sanatoriul „Speranța”, a vorbit despre acest lucru.

Informația a fost confirmată pentru„ Jurnal de Chișinău” și de surse din Primăria Bălăbănești, care au declarat că zece persoane și-au schimbat viza de reședință în sectorul Ciocana. De cealaltă parte, administrația sanatoriului „Speranța” a respins acuzațiile. Directoarea Olga Arseni nu era la serviciu când reporterul „Jurnal de Chișinău” a vrut să-i ceară o reacție. Iar directoarea adjunctă a spus că aude pentru prima oară de acest lucru. Încercările repetate de a da la telefon de directoarea sanatoriului au fost zadarnice. Pe pagina de Facebook a Olgăi Arseni este o poză de la o adunare a Partidului Democrat, din 21 octombrie 2018. Ea este surprinsă mărșăluind pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt către Piața Marii Adunări Naționale alături de deputatul PD Nae Simion Pleșca. El candidează acum pe circumscripția nr. 30 Ciocana din partea PD.

La Centrul Republican de Recuperare a Invalizilor şi Pensionarilor „Speranţa” activează în prezent 159 de oameni din diferite localități ale raionului Criuleni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie