20:14:57 28.03.2024
Stiri

Secretul unei vieți lungi, dezvăluit de o femeie la 109 ani: „Nu vă măritați!”

Știri 08.02.2019 19:31 Vizualizări2221 Autor: Ziarul National
Secretul unei vieți lungi, dezvăluit de o femeie la 109 ani: „Nu vă măritați!” Unica.ro


Jessie Gallan, din Scoția, a trăit o viață lungă, de 109 ani, devenind una dintre cele mai longevive persoane din istoria acestei țări. Înainte de a muri, în martie 2015, ea a dezvăluit care este secretul unei vieți lungi.

Deși a decedat în urmă cu aproape patru ani, cuvintele ei încă trăiesc în inimile și mințile oamenilor din întreaga lume. Și asta datorită unor interviuri memorabile la care Jessie a participat, în anul anterior morții sale.

În anul 2014, ea a declarat că a reușit să ajungă la această vârstă frumoasă deoarece s-a ținut departe de bărbați. Potrivit lui Jessie, bărbații sunt „mai multe probleme decât merită”.

De asemenea, ea a dezvăluit că mânca în fiecare zi terci de ovăz (porridge), iar acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care a atins o vârstă atât de înaintată, scrie unica.ro.

Povestea lui Jessie Gallan Gallan s-a născut în anul 1906, în Kintore, Scoția, unde familia ei formată din opt persoane locuia într-o casă cu două camere. Deși au avut mereu probleme financiare, copilăria ei a fost una foarte fericită.

Jessie, care nu s-a căsătorit niciodată, a renunțat la studii și a decis să își încerce norocul ca ospătăriță și cameristă. A lucrat în industria serviciilor foarte mult timp. Când a ajuns la bătrânețe s-a mutat într-o casă de bătrâni, specializată în îngrijirea vârstnicilor bolnavi sau singuri. Acolo, Gallan a participat la diverse activități și întotdeauna socializa cu cea mai bună prietenă a sa, Sarah Jane.

„Secretul vieții mele lungi este acela că m-am ținut departe de bărbați. Reprezintă doar mai multe probleme decât merită”, afirma ea în ianuarie 2015. Jessie Galland a avut o viață simplă, dar frumoasă. A încetat din viață la vârsta de 109 ani, având familia alături.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md