12:31:41 25.04.2024
Stiri

PSRM a scăpat lucrurile de sub CONTROL. Doi socialiști CONCUREAZĂ în aceeași circumscripție

Partide/Comunicate 08.02.2019 20:02 Vizualizări2163 Autor: Ziarul National
PSRM a scăpat lucrurile de sub CONTROL. Doi socialiști CONCUREAZĂ în aceeași circumscripție


Doi reprezentați ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) concurează pentru funcția de deputat în circumscripția nr. 5 Glodeni. Astfel, Alexandr Minzianov a fost înaintat de conducerea partidului, iar Nicolae Gorcea, care spune că e șeful al fracțiunii PSRM în Consiliul raional Glodeni, a decis să-și încerce puterile pe cont propriu, fără a ține cont de ce spun liderii formațiunii.

Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală Glodeni urmează să reexamineze înregistrarea în cursa electorală a lui Nicolae Gorcea, după ce socialistul Maxim Lebedinschi a contestat la Comisia Electorală Centrală decizia de înregistrare a acestuia.

Potrivit socialiștilor, CECE din Glodeni nu a prezentat modul de verificare a semnăturilor în favoarea lui Gorcea și nici câte dintre acestea au fost declarate nule. Maxim Lebedinschi, reprezentant PSRM la CEC, a mai adăugat că Gorcea ar fi indicat „în mod abuziv” că este membru PSRM în timp ce colecta semnături pentru înregistrarea în cursa electorală.

La rândul său, Nicolae Gorcea spune că este șeful fracțiunii PSRM din cadrul Consiliul raional Glodeni și că a depus o referință la contestația socialiștilor. Acesta califică contestația colegilor săi ca fiind „ o farsă politică”. „De facto asistăm la o luptă în interiorul PSRM din Glodeni, când doi membri ai aceluiași partid, Alexandr Minzianov și Nicolae Gorcea aspiră la funcția de deputat”, a scris Gorcea în referință, potrivit Unimedia.

Gorcea a mai adăugat că și astăzi se consideră membru al PSRM. Întrebat de președinta CEC, Alina Russu, dacă a fost înștiințat despre decizia privind excluderea sa din partid, Gorcea a ridicat din umeri și a precizat că nu a fost informat.

Alina Russu a subliniat că la CEC au fost depuse materiale suplimentare cu privire la acest caz, iar un anumit număr de semnatari și-au retras susținerea pentru Gorcea. Totuși, numărul de semnături prezentate de Gorcea sunt suficiente pentru a rămâne înregistrat în calitate de candidat în circumscripția nr. 5.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md