(VIDEO) Șase tineri, inclusiv minori, reținuți pentru un jaf și o tâlhărie comise într-o singură noapte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șase tineri cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, originari din capitală, au fost reținuți în urma unor acțiuni speciale de investigații, pentru comiterea unui jaf și a unei tâlhării. Ambele cazuri au avut loc în noaptea de 28 spre 29 ianuarie.

Potrivit ofițerilor de investigații ai sectorului Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, primul caz a fost înregistrat la orele 22:00, în timp ce victima, un bărbat de 40 de ani se deplasa spre domiciliu, de acesta s-au apropiat persoane necunoscute care i-au aplicat mai multe lovituri și în mod deschis i-au sustras un inel din aur și portmoneul cu acte, carduri și bani, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 9.250 de lei.

Al doilea caz a avut loc la orele 1:00, pe bulevardul Moscovei, amenințând victima cu o armă machetă, suspecții i-au sustras un telefon mobil model „Xiaomi” la preț de 2.300 de lei.

În acest context forțele de ordine au inițiat un șir de acțiuni speciale de investigații cu privire la reținerea indivizilor. Astfel, la 1 februarie, suspecții au fost localizați și reținuți de polițiști, fiind escortați la inspectorat pentru audieri. Bunurile sustrase au fost depistate de către polițiști și urmează a fi returnate victimelor.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală aceștia și-au recunoscut vinovăția. Este de menționat că anterior indivizii au mai fost atrași la răspundere pentru infracțiuni similare.

Actualmente, aceștia sunt cercetați penal pentru infracțiunea de jaf, care conform legislației penale prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani, și tâlhărie, care se pedepsește cu închisoare de la 8 la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...