(foto, video) Blocul ACUM a tăiat „sârma ghimpată” dintre Moldova și UE

unnamed (2)

Membrii Blocului ACUM DA și PAS au organizat un flashmob în fața Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, fiind înconjurați de sârmă ghimpată – ca simbol al izolării internaționale fără precedent a Republicii Moldova, cauzate de acțiunile iresponsabile ale acestei guvernări. Evenimentul a fost organizat cu prilejul lansării angajamentului ACUM în domeniul relațiilor externe –  îndeplinirea până în 2023 a tuturor condițiilor pentru solicitarea calității de membru al Uniunii Europene.

„Instalarea unui guvern nocturn din transfugi și trădători aflați la cheremul uzurpatorului, distorsionarea sistemului electoral în favoarea binomului PD-PSRM, acoperirea celor care au furat un miliard din buzunarele cetățenilor, violarea principiilor fundamentale ale democrației prin invalidarea alegerilor din Chișinău, brutalizarea celor șapte profesori prin deportarea lor în stil NKVD-ist au făcut ca Uniunea Europeană să bată alarma și să retragă asistența bilaterală și financiară pentru țara noastră”, se arată în comunicatul emis de ACUM.

unnamed (1)

La finalul evenimentului, membrii ACUM au tăiat simbolic sârma ghimpată. „Suntem determinați să facem totul pentru ca în 4 ani să fim pregătiți să depunem cererea de aderare la UE. Vom rupe sârma ghimpată, nu doar metaforic, ci și la propriu.”

unnamed (2)

Blocul ACUM este unica forță politică actuală care reprezintă garantul parcursului european, precum și al valorilor fundamentale ca democrația, statul de drept, libertatea și prosperitatea cetățenilor în baza economiei de piață. Pentru blocul ACUM, nu există altă cale de dezvoltare decât cea ghidată de principiile europene.

unnamed (3)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente