O nouă rută de troleibuz şi una nouă de autobuz în municipiul Chişinău. Taxa de călătorie e de până la 4 lei

Primăria municipiului Chişinău informează că din ziua de astăzi a fost pusă în circulaţie o nouă rută de troleibuz – nr. 36 “or. Chișinău – or. Ialoveni”. Aceasta este prima linie de transport electric care face legătura dintre capitală și o localitate din afara municipiului Chișinău.

Pe rută vor activa deocamdată trei unități capabile să se deplaseze şi fără o reţea de contact, iar intervalul de circulație va fi de 25-30 de minute. 

Traseul liniei nr. 36 pornește din centrul capitalei, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și se încheie în orașul Ialoveni. Decizia privind lansarea noii rute de troleibuz a fost luată de Consiliul municipal Chișinău, pentru soluționarea problemei asigurării cu transport a călătorilor din localitatea suburbană.

Lungimea totală a liniei este de 25 km și timpul de rotație este de 90 de minute. Orarul de circulaţie pentru fiecare staţie din itinerar.

Ruta de troleibuz nr. 36 are următorul itinerar:

Tur: În raza urbei: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Vasile Alecsandri, șos. Hâncești, în raza or. Ialoveni: str. Alexandru cel Bun (sensul giratoriu);

Retur: În raza or. Ialoveni: str. Alexandru cel Bun, în raza urbei: șos. Hâncești, str. Miorița, str. Gheorghe Asachi, str. Pan Halippa, str. Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Taxele pentru călătoria în troleibuzele de pe linia nr. 36 sunt:

  • Taxa pentru o călătorie în raza or. Chișinău – 2 lei;
  • Taxa pentru o călătorie în raza or. Ialoveni – 2 lei;
  • Taxa pentru o călătorie din or. Chișinău până în or. Ialoveni sau retur – 4 lei;

Vezi încă o nouă rută lansată la 4 februarie curent: (foto) După aproape 20 de ani, durleştenii vor circula de mâine cu o a doua rută de troleibuz. Itinerarul final şi orarul

De asemenea, din ziua de astăzi, 8 februarie, este lansată ruta de autobuz nr. 16 “Universitatea Agrară – Parcul “La Izvor”. Linia de autobuz va circula pe itinerarul rutei de troleibuz nr. 33, care face legătura dintre sectoarele Râșcani și Buiucani ale capitalei.

Pe traseu vor activa 3 unități, cu 18 curse/zi și un interval de 30 minute în orele de vârf. Programul liniei va fi organizat în intervalul orelor 6:30 și 21:00.

Ruta de autobuz nr. 16 are următorul itinerar:

Tur: str. Mircești, șos. Balcani, str. Petricani, str. Mihai Viteazul, str. Columna, str. Henri Coandă, Calea Ieșilor (până la restaurantul “Butoiaș”);

Retur: Calea Ieșilor, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Mihai Viteazul, str. Petricani, șos. Balcani, str. Mircești.

Linia de autobuz nr.16 va asigura cu transport public de mare capacitate călătorii din zona Campusului Universitar și a Universității Agrare din Moldova, făcând legătură cu sectorul Buiucani.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/