Dacia Duster cu motor de Mercedes-Benz: Dacia vinde cel mai puternic model

Articol de: Dacia Moldova

Dacia Duster ascunde o mare surpriză sub capotă. Dacă stai cu ochii pe mașinile mărcii, atunci clar trebuie să fii atent la ce a pregătit compania mamă Renault.

La Salonul Auto din Paris din toamna anului trecut, Dacia a anunțat o schimbare pentru Duster. Producătorul a decis să facă acest SUV românesc mai puternic ca niciodată. Și nu doar atât, dar mai și folosește un motor pe care Mercedes îl pune pe mașinile sale.

Dacia Duster va fi disponibil în curând în Republica Moldova cu un nou motor: 1.3 TCe. Acesta e alimentat cu benzină și face parte din noua gamă Energy TCe. A fost dezvoltat de la zero și este folosit de comun de către alianța Renault-Nissan-Mitsubishi cu partenerii de la Daimler.

Vezi şi: Made in România! Uzina Dacia de la Mioveni a început producţia primului motor complet nou din ultimii 7 ani

Cu acest motor, Duster setează și un record: cel mai puternic motor din portofoliul companiei românești. Astfel, conform informațiilor oficiale, motorul 1.3 TCe cu 130 de cai putere are un cuplu maxim de 240 Nm la 1.500 de rotații. În egală măsură, versiunea superioară 1.3 TCe cu 150 de cai putere oferă un cuplu maxim de 250 Nm la 1.600 de rotații.

Motorizarea e folosită și de Mercedes-Benz pe mașinile din clasa compactă. În afară de Duster și de mașinile mărcii germane, motorul va mai fi folosit pe modele Renault – Clio, Captur, Talisman și Espace, dar și pe unele modele Nissan.

Noile motorizări vor fi disponibile atât pe maşini Dacia Duster cu tracţiune pe puntea din faţă, cât şi cu una integrală, din a doua jumătate a anului 2019.

Vezi şi: În Republica Moldova, Dacia își confirmă calitatea de lider pentru al 8-lea an consecutiv

P.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/