(video) Premieră la Chicago Auto Show: Toyota RAV4 TRD Off-Road şi Toyota Sequoia TRD Pro

Noua generaţie Toyota RAV4, deși a debutat încă în luna martie a anului trecut, pe piața americană a ieșit abia acum două luni. Și acum, după un început de succes, compania a început să-i extindă gama de versiuni.

La Salonul Auto de la Chicago, expoziţie care se desfăşoară în aceste zile, a fost prezentat modelul RAV4 TRD Off-Road. Maşina reprezintă o primă experienţă a subdiviziunii Toyota Racing Development cu RAV4 şi iată prin ce se deosebeşte.

După cum îi sugerează și numele, noua versiune dispune de abilități îmbunătățite în afara asfaltului. Maşina este construită pe baza echipării Adventure cu gardă la sol de 218 mm. De pe aceasta au fost scoase barele de protecţie şi pragurile şi înlocuite cu altele noi. După cum se poate observa, proiectoarele anti ceaţă au fost ridicate mai sus pentru a fi protejate mai bine.

La fel, bosajele de pe arcurile roţilor au devenit mai robuste şi mai groase, iar railings-urile de pe acoperiş sunt diferite şi mai mari în dimensiuni.

Totuşi, principala deosebire se ascunde în suspensie. Versiunea TRD Off-Road are noi amortizoare de șoc cu două elemente tubulare şi cu componente suplimentare pentru compresie şi recul. Anume prin ele cresc intensitatea energetică şi se poate merge cu încredere cu viteză prin off-road. De asemenea au fost instalate şi noi arcuri întărite şi vopsite într-o culoare roşie.

Evident, modelul vine echipat cu jante originale de 18 inci şi cu anvelope pentru off-road Falken Wildpeak A/T.

În timp ce exteriorul poate fi vopsit într-o combinaţie de culori, alături de accentele inserţiilor din plastic, în habitaclu au apărut mai multe logouri TRD şi accente de culoare roşie. Mai mult, materialele din habitaclu sunt făcute să reziste mai bine la intemperii, inclusiv tapiţeria sau covoraşele all-season.

Modelul pregătit pentru off-road este echipat cu o unitate natural aspirată Dynamic Force de 2.5 litri cu 206 CP, o cutie de viteze automată cu opt trepte şi un sistem de tracţiune integrală.

Dynamic Torque Vectoring All-Wheel Drive poate direcţiona până la 50% de cuplu spre roțile din spate, precum și distribui acest cuplu între fiecare din roţile spate pentru a îmbunătăți manipularea pe asfalt sau în afara acestuia. Când AWD-ul nu este necesar, puntea din spate se deconectează pentru optimizarea consumului de combustibil.

SUV-ul mai este dotat cu sistemul Multi-Terrain Select, care îi permite şoferului să aleagă un mod de rulare care se va adapta condiţiilor: Mud & Sand, Rock & Dirt sau Snow. Pe lângă acestea există cele ale cutiei de viteze: Sport, Normal şi Eco.

Mai mult, pe lângă complexul standard Toyota Safety Sense 2, mai are sistemele Hill Start Assist Control (HAC), Trailer Sway Control (TSC) şi Downhill Assist Control (DAC), care contribuie la posibilitatea de a căra în siguranţă mai multe obiecte, inclusiv tractarea unei remorci de până la 1.600 de kg.

Preţul de start al maşinii nu a fost anunţat deocamdată, însă din nou, clienţii vor trebui să aibă răbdare. Modelul se va vinde abia de la toamnă.

Dacă RAV4 s-a ales cu versiunea TRD Off-Road, atunci cei de la Toyota au decis să echipeze şi modelul impunător Sequoia cu o astfel de versiune, însă într-o variantă mai sofisticată, numită TRD Pro, care a fost deja prezentată pentru modelele Tundra, Tacoma şi 4Runner.

Dezvoltatorii cred că o astfel de mașină ar trebui să fie atracţia acelor familii cărora le place să călătorească confortabil cu toţi membrii şi să meargă în cele mai îndepărtate colţuri ale naturii, acolo unde o maşină cu posibilităţi avansate în off-road este deosebit de importantă.

https://www.youtube.com/watch?v=V73gZvEdiVw

Din nou, de aceeaşi versiune Sport de exemplu, aceasta nouă se deosebeşte în primul rând prin suspensie. Au fost instalate noi arcuri şi nişte amortizoare de şoc scumpe, aşa-zis “dependente de amplitudine”, furnizate de Fox Racing Shocks şi făcute complet din aluminiu anodizat, foarte asemănătoare cu cele de pe Ford F-150 Raptor, maşină pe care am testat-o în SUA.

Dacă acestea nu fac o compresie şi un recul mare permanent, atunci deplasarea este una confortabilă, iar în caz contrar, pe un drum prost, pot bucura printr-o intensitate energetică excelentă. Apropo, pe puntea din faţă reculul este mai mare cu 18 mm.

Unitatea care livrează puterea nu a fost atinsă. Sequoia este echipat cu un V8 natural aspirat de 5.7 litri (386 CP/544 Nm) și o cutie de viteze automată cu șase rapoarte. Sistemul de tracţiune integrală permanentă cu un diferenţial Torsen între punţi şi un demultiplicator vin standard.

Versiunea TRD Pro se poate deosebi uşor de restul prin inserţiile noi de pe barele de protecţie actualizate, roţile cu jante originale BBS de 18 inci şi anvelope P275/65 R18, o grilă nouă a radiatorului cu denumirea brandului în loc de logo şi un suport pentru bagaje prins de acoperiş. De asemenea, dedesubtul maşinii a fost acoperit cu panouri de protecţie suplimentare.

În habitaclu există elemente decorative cu inscripţii TRD Pro, covoraşe impermeabile şi alte bunătăţi. Noua versiune este şi prima din familie care a mai primit un sistem multimedia actualizat cu suport Android Auto şi Apple CarPlay (ecran de 7 inci).

Maşina mai poate fi dotată cu un snorkel, poate tracta până la 3.2 tone şi vine standard cu şapte locuri!

Modelul Sequoia TRD Pro va apărea pe piața americană în timpul verii şi la sigur va fi cel mai scump. Preţul de start al maşinii în State variază între 49 şi 68 de mii de dolari.

Vezi şi: (foto) Premieră la Chicago Auto Show: Toyota Tacoma facelift

GALERIE FOTO (sursă imagini stand: autoblog.com)

 

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/