/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Detalii despre accidentul de la Vinița, unde trei persoane au decedat, iar alte patru au fost rănite

missing
08 februarie 2019, ora 18:19

Potrivit ultimelor informații oferite de Serviciul de Stat pentru Situații Excepționale din Ucraina a fost stabilită identitatea a două victime decedate. Este vorba despre o femeie de 26 de ani și un bărbat de 44 de ani. Autoritățile urmează să stabilească identitatea celei de-a treia persoane decedate în urma accidentului.

În această dimineață ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) au plecat în Ucraina pentru a efectua procedurile necesare de a repatria persoanele decedat și cei care au fost răniți.

La moment IGSU se află în contact permanent cu responsabili din cadrul Spitalului Clinic nr.2 din municipiul Vinița  privind starea oamenilor traumatizați. Pentru gestionarea situației la solicitarea Guvernului Republicii Moldova la IGSU a fost creată Celula de Criză care ia decizii necesare pentru asistența victimelor, dar și a rudelor persoanelor care au avut de suferit în accident.

Accidentul a avut loc în urma impactului cu un microbuz de model „Volkswagen” și un camion de model „DAF”. Automobilul transporta 12 persoane, toți cetățeni ai Republicii Moldova  și se deplasa din Republica Moldova în Federația Rusă. În urma accidentului, trei persoane și-au pierdut viața, iar alte patru, care au primit diverse traumatisme au fost internate în spitalul Clinic nr.2 din municipiul Vinița.

De asemenea, guvernul a menționat că va acoperi integral cheltuielile pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram