/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

CEC l-a avertizat pe Dodon să nu se implice în campania electorală și să nu utilizeze resursele președenției

missing
08 februarie 2019, ora 18:52

Deciziile au fost luate, după ce Partidul Liberal și Partidul Șor a sesizat comisia pentru că faptul că șeful statului face transfer de imagine și susține PSRM. Formațiunile au făcut referire la declarația lui Dodon că va susține PSRM și i-ar oferi socialiștilor sprijin indirect de peste hotare, făcând referire la ultima vizită a lui Dodon la Moscova.

Membrii CEC și-au argumentat decizia prin prevederile Codului electoral, precum și ale unor hotărâri ale Curții Constituționale care îi interzic șefului statului să fie membru de partid și îl obligă să adopte un comportament politic neutru. În opinia CEC, participarea candidaților și membrilor PSRM la evenimentele organizate de președinție ar reprezenta transfer de imagine în favoarea acestora, și totodată denunță utilizarea resurselor publice în campania electorală.

Reprezentantul PSRM la CEC, care este și consilierul lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, a negat acuzațiile, susținând că PSRM nu poate controla comportamentul șefului statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram