/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Mărțișoare din mărgele. O meșteriță handmade confecționează mărțișoare inedite și le vinde pe o rețea socială

missing
08 februarie 2019, ora 19:13

Deși confecționează de ani buni diferite accesorii și bijuterii handmade, Valeria a început să facă mărțișoare abia de anul trecut. Tânăra spune că astfel vrea să diversifice piața de la noi.

Am observat pe piață foarte multe chinezării și am decis să vin cu ceva nou. Astfel, am început să fac mărțișoare-broșă. Ele pot fi purtate nu doar de opt martie. Dacă ai o ținută care se combină cu roși și alb este perfect pentru oricare sezon”, Valeria Burlacu, meșteriță handmade.

Pentru că odată cu venirea primăverii, fluxul de clienți crește de câteva ori, Valeria a învățat să lucreze la viteză.

Timpul este repartizat pentru fiecare mărțișor în parte. Am socotit chiar într-o seară, cel mai simplu accesoriu îl fac în șapte minute, iar cel mai complex în 15”, Valeria Burlacu, meșteriță handamde.

Întrucât e și studentă, tânăra îmbină hobby-ul cu lecțiile de la universitate. Iar pentru a onora comenzile, este nevoită, uneori, să meșterească mărțișoare chiar în timpul lecțiilor.

Valerica, eu înțeleg că tu ești tare harnică, dar ascultă la lecție, strânge tot. Când am o comandă mai mare, mă pun în spate să nu mă vadă profesoara, pentru că îmi face observații, dar nu am avut până acum conflicte ca să nu fac”, Valeria Burlacu, meșteriță handamde.

Cu timpul, tânăra a reușit să-și dezvolte o mică afacere pe o rețea socială. Iar pentru a face față numărului mare de comenzi, este ajutată de familia sa.

Familia mea este mica mea fabrică. Bunica mea este responsabilă de boltișoare, ea le pune, îmi alege mărgelele, mi le pune, tot ce ține de aspectul acesta. Tatăl meu se ocupă cu livrările. Mama mea îmi dă câteva idei”, Valeria Burlacu, meșteriță handamde.

Locuitorii Capitalei vor putea procura mărțișoare în locurile autorizate de primăria Capitalei începând cu 11 februarie.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram