‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Franța și Germania vor fi distruse mii de hectare de rapiță cu urme...

În Franța și Germania vor fi distruse mii de hectare de rapiță cu urme de OMG-uri

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În toamnă, în timpul verificărilor de control, în trei loturi de rapiță de origine franceză s-au găsit urme de semințe interzise. S-a dovedit că acestea sunt semințe OMG, ce pot fi importate în Europa, dar interzise pentru semănare, scrie Reuters.com.

Astfel, agricultorii din Franța și Germania au început distrugerea semănăturilor de rapiță. Compania ce a comercializat semințele, și-a retras produsele de pe piață, însă fermierii din Franța au reușit deja să semene aproximativ 8 mii de hectare semințe cu resturi de OMG-uri. Alte aproximativ 3 mii de hectare au fost semănate în Germania.

Agricultorilor le au fost propuse compensații din partea companiei în valoare de 2 mii de euro pentru fiecare hectar de cultură distrusă. Agricultorii nu vor putea semăna terenul afectat nu numai în prezent, dar și în sezonul următor, ceea ce va mări și mai mult pierderile la cultura de rapiță din Europa, comparativ cu cele înregistrate anul trecut.

Cu toate acestea, suprafața cu rapiță distrusă este mică comparativ cu suprafața totală cultivată de 1,23 milioane de hectare în Franța și aproximativ 1 milion de hectare în Germania.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›