Actualitate

Gata cu FUMATUL? Doar cei peste 100 DE ANI să îşi mai poată cumpăra ŢIGĂRI

Propunerea legislativă va fi dezbătută zilele următoare de Comisia pentru sănătate şi prevede creşterea treptată, în următorii cinci ani, a vârstei la care se pot cumpăra ţigări. Astfel, până în 2024 să îşi mai poată cumpăra legal ţigări doar cei care au peste 100 de ani, informează CNN.

Hawaii a devenit, în 2016, primul stat din SUA care a majorat vârsta legală pentru fumat la 21 de ani.

Prin această măsură se doreşte eliminarea pieţei de ţigări din statul american, deşi turiştii le vor putea aduce cu ei în continuare. Totuşi, limitele de vârstă nu se vor aplica ţigărilor electronice, trabucurilor sau tutunului de mestecat.

Legea federală le cere statelor americane să stabilească la 18 ani vârsta minimă la care o persoană poate cumpăra ţigări. În prezent, majoritatea statelor din SUA permit tinerilor de 18 ani să cumpere ţigări, iar patru dintre acestea au stabilit vârsta minimă la 19 ani.

Un raport din 2015 al Academiei Naţionale de Ştiinţe a arătat că "dacă cineva nu devine un fumător frecvent până la vârsta de 25 de ani, şansele ca acesta să înceapă să fumeze scad considerabil".

În sprijinul acestor decizii controversate, oficialii din Hawaii vin cu cifre. Bolile asociate fumatului provoacă anual moartea a peste 1.400 de oameni, iar costurile medicale se ridică la peste 500 de milioane de dolari pentru statul american, potrivit datelor oficiale.

gandul.info 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *