PSRM spune de ce a boicotat ședința Parlamentului: „Este categoric inacceptabilă numirea politicianului ratat, Marian Lupu, în funcția de președinte al Curții de Conturi”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a boicotat astăzi ședința Parlamentului.Reprezentanții PSRM spun că prima ședință ar fi trebuit să aibă loc după alegerile parlamentare, în cadrul noului Parlament ales.

Foto: UNIMEDIA

PSRM susține că u două săptămâni înainte de alegeri, majoritatea parlamentară încearcă să „adopte în grabă o serie de decizii și numiri în funcții, populiste”, referindu-se inclusiv la o potențială numire în funcția de președinte al Curții de Conturi a deputatului democrat Marian Lupu. „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova declară refuzul de a participa la acest spectacol politic ordinar al guvernării falimentare. Toate legile, inclusiv cele cu caracter social, trebuie să treacă procedura de dezbateri în trei lecturi.

Considerăm că este categoric inacceptabilă numirea politicianului ratat, Marian Lupu în funcția de președinte al Curții de Conturilor. Funcțiile înalte din stat nu trebuie să reprezinte un loc pentru angajarea oamenilor din anturajul lui Vlad Plahotniuc”, se menționează într-un comunicat de presă al PSRM.

Socialiștii acuză actualui Parlament de „haosul și degradarea din țară, pentru ruperea relațiilor cu partenerul nostru strategic principal – Federația Rusă, pentru criza economică și falimentarea întreprinderilor, plecarea în masă a populației din țară, numirea ilegală a „guvernului de noapte” Filip”, conchide comunicatul de presă.


Pub