Partidul Șor a depus o sesizare la CEC privind implicarea lui Igor Dodon în campania electorală a socialiștilor

Partidul Șor a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care reclamă implicarea președintelui Igor Dodon în campania electorală în favoarea Partidului Socialiștilor (PSRM) și cere CEC-ului să intervină în acest caz.

Foto: Partidul Șor

În sesizarea sa, Partidul Șor face referire la vizita recentă a lui Dodon la Soroca, unde, din relatările presei, a făcut campanie electorală în favoarea PSRM.

Un comunicat al administrației prezidențiale menționează că „profitând de ocazie, șeful statului a felicitat 7 cele mai longevive cupluri din raionul Soroca și o familie cu mulți copii cu prilejul Anului Familiei, oferindu-le din partea Fundației de Binefacere „Din Suflet” câte un premiu bănesc și daruri”.

De asemenea, Partidul Șor menționează că, din postările lui Igor Dodon pe contul său de Facebook, se poate observa că la această întrevedere, șeful statului a înmânat certificate, echivalente cu suma de 10.000 lei.

Formațiunea amintește și declarațiile lui Igor Dodon din 21 ianuarie, când a anunțat că nu se va implica în campania electorală, dar și-a exprimat sprijinul în favoarea PSRM.

„Nu voi participa în campania parlamentară și nu voi aspira la funcția de deputat. Dar în tot acest răstimp, sprijinul meu moral și politic va fi acordat echipei și partidului care m-a nominalizat la alegerile prezidențiale din 2016 și a susținut toate inițiativele prezidențiale din ultimii doi ani - Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Acesta este unicul partid care este capabil să schimbe de unul singur puterea din țară și să guverneze competent și responsabil în Republica Moldova.”, a declarat atunci Dodon.

În acest context, Partidul Politic Șor îi solicită CEC-ului să intervină și să împiedice implicarea instituției prezidențiale în campanie în favoarea PSRM.

„Se solicită CEC a asigura executarea prevederilor art. 52 alin. (2) din Codul electoral, care vizează formalităţi, condiţii, restricţii privind agitația electorală, prin neadmiterea implicării instituției Președintelui Republicii Moldova în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie curent, în favoarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova”, potrivit sesizării depuse de Partidul Politic Șor la CEC.

sesizare / Sursa:partidulsor.md

UNIMEDIA amintește că la data de 5 februarie Partidul Șor a depus o contestație împotriva Partidul Socialiștilor la Comisia Electorală Centrală și-i acuză de încălcarea legislației și a normelor electorale. De asemenea, PȘ susține că există bănuieli rezonabile că formațiunea ar ascunde anumite cheltuieli electorale și că ar beneficia de sprijin indirect de peste hotare.


Pub