image
Sursa foto: Jurnal.md

Încă un deputat PD s-a ales cu o funcție de conducere; Zagorodnâi - director al Agenției pentru Soluționarea Contestațiilor

Pe final de mandat, deputatul PD Anatolie Zagorodnâi s-a les cu o nouă funcție. Parlamentul l-a numit astăzi în funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor pentru următorii șapte ani.

În cadrul dezbaterilor, opoziția a încercat să afle dacă există un certificat de integritate pentru Zagorodnâi. Colegul său de partid, Sergiu Sârbu, cel care a prezentat proiectul, nu a vrut nici în ruptul captul să spună clar acest lucru.

„Trădătorii îi prezintă pe trădători. Există sau nu dosar de integritate?”, a întrebat liderul PCRM, Vladimir Voronin. „Sunt toate documentele pe care le cere legislația?”, a răspuns Sârbu. „Certificatul de integritate nu este „toate documentele”, a insistat Voronin.

Vicepreședintele comisiei Juridice, Numiri și Imunități, deputatul PLDM, Tudor Deliu, s-a arătat nedumerit de faptul că nu proiectul a fost prezentat Sârbu.

„Eu am fost demis din funcția de vicepreședinte al Comisiei?”, a întrebat Deliu. „Deocamdată, nu. De ce nu ați fost delegat, probabil nu există încredere în dvs.”, a răspuns Sârbu.

„Se vede că te-ai buimăcit plimbându-te cu motoblocul. În lipsa președintelui, funcția o îndeplinește unul dintre vicepreședinți. Chiar de nu doream să prezint, dar nu am fost întrebat de nimeni”, a menționat Tudor Deliu.

De asemenea, deputatul PLDM a menționat că la comisie nu a fost prezentat un certificat de integritate.

„La comisie ni s-a prezentat doar CV-ul candidatul. Eu personal nu am văzut certificatul de integritate. Vă rog de la tribună să ne prezentați, pentru că așa cere legea”, a cerut Tudor Deliu.

„Cel puțin noi comunicăm zilnic cu alegătorii și cu autobuzul, și cu motoblocul, și pe jos. Nu v-am văzut prin sate. Ceea ce ține de dosar, toate condițiile au fost respectate. După ședință putem să vă arătăm”, a spus Sârbu.

Și la procedura de vot au fost disensiuni, opoziția punând la îndoială faptul că voturile au fost numărate corect.

Agenția Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor este o instituție creată în 2015 ce se ocupă cu examinarea contestaţiilor formulate în cadrul procedurilor de achiziţie publică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: