Image-Description
Andrei Năstase, la televiziunea publică: „Nimic nu poate fi reconstruit în Moldova fără eradicarea completă a corupției”
Politic 7 februarie 2019, 11:55 | 1665

Nimic nu poate fi reconstruit în Republica Moldova fără eradicarea completă a corupției. Astfel, în noul Parlament este nevoie de caractere adevărate, de oameni cu reputație impecabilă. Este opinia copreședintelui blocului ACUM Platforma DA și PAS, expusă în cadrul dezbaterilor organizate aseară la postul public de televiziune.

În opinia lui Andrei Năstase, principalele probleme care trebuie abordate de urgență și rezolvate în Moldova sunt sărăcia, corupția și exodul. Toate aceste trei teme importante aflate pe lista scurtă a blocului ACUM, Platforma DA și PAS, vor fi prioritare pentru viitorul legislativ, numit de Andrei Năstase Parlamentul Liber al Republicii Moldova.

„În noul Parlament este nevoie de caractere adevărate, de oameni cu reputație impecabilă, cu reală expertiză și asumați public, cu fermitate și seriozitate, în favoarea unei societăți libere, democratice, cu adevărat orientate către cetățean, drepturile și libertățile acestuia”, a declarat liderul Platformei DA.

Potrivit lui Andrei Năstase, având în vedere manipularea si dezinformarea mediatică și digitală la care sunt supuși cetățenii Republicii Moldova, se impune o reglementare foarte serioasă a spațiului mediatic, urmând cu precizie modele europene, verificate și conforme cu toate practicile și recomandările Uniunii Europene în ceea ce privește libertatea de exprimare.

„Cei care se folosesc de „fake news” și manipulare, sub forma terorismului intelectual, trebuie să răspundă în fața justiției, indiferent dacă este vorba despre media tradițională sau despre internet. Vremea mincinoșilor, în Moldova, a trecut. Trebuie să scăpăm de ei, de toți mincinoșii”, a mai spus Andrei Năstase.

Apelul de final al președintelui Platformei Demnitate și Adevăr a fost unul simplu: „Ieșim masiv la vot, votăm cu toții și băgăm la pușcărie hoții!”.

Opinia ta contează. Comentează!