Peter Michalko, la Palanca
Social 7 februarie 2019, 20:27 | 1174

”Corespunde tuturor standardelor europene!” Asta a declarat șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, despre punctul de trecere de la Palanca, pentru renovarea căruia s-au cheltuit peste patru milioane de euro. Vizita ambasadorului Michalko a continuat la gimnaziul și centrul de zi din localitate, unde anterior a făcut donații importante pentru dezvoltare.

La Palanca, Peter Michalko a făcut o excursie prin vamă și a discutat cu inspectorii despre condițiile de muncă.

Concluzia ambasadorului a fost una.

Punctul de trecere al frontierei are standarde europene și introducerea controlului comun înseamană împlementarea principiilor managementului integrat de frontieră, oamenii vor avea condițiile bune și comode pentru a trece frontiera.

Mulțumiți de condițiile create sunt, în primul rând, șoferii.

Vameșii spun că datorită renovării, făcută cu bani europeni, capacitatea postului de la Palanca a crescut considerabil. Dacă anterior, în 24 de ore pe aici treceau cel mult 500 de autoturisme, acum, numărul s-a dublat.

Punctul comun de control de la Palanca a fost ridicat din temelii în 18 luni, în cadrul unui proiect implementat de PNUD Moldova, în conformitate cu cele mai înalte standarde privind securitatea la frontieră. Valoarea acestuia este de 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane au fost oferite de Uniunea Europeană. Ambasadorul Peter Michalko s-a folosit de ocazie și a mers apoi la primăria Palanca, la gimnaziu și la centrul medical, unde anterior a făcut donații pentru o bună activitate. Localnicii sunt recunoscători Uniuni Europene pentru sprijinul acordat.

La gimnaziul Palanca au fost aduse un telefon mobil, calculatoare, un copiator și mobilier.

Iar centrul de zi, care este frecventat de persoane defavorizate, s-a ales cu un monitor și un laptop

Potrivit unui concept aprobat anterior, asistența Uniuni Europene se va concentra doar pe acțiuni care aduc beneficii directe cetățenilor, societății civile, autorităților locale responsabile de reformă și întreprinderilor mici și mijlocii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie