14:36:49 28.03.2024
Stiri

DOC, VIDEO // „CIRCULARA” internă a PD pentru membrii și simpatizanții formațiunii: „O INDICAȚIE de la conducerea partidului”

Partide/Comunicate 07.02.2019 12:19 Vizualizări1042 Autor: Ziarul National
DOC, VIDEO // „CIRCULARA” internă a PD pentru membrii și simpatizanții formațiunii: „O INDICAȚIE de la conducerea partidului”


Conducerea Partidul Democrat (PD) a transmis organizațiilor sale teritoriale să evite orice agresiune fizică sau verbală față de oponenții politici ai democraților. Cel puțin, asta reiese dintr-o circulară expediată membrilor formațiunii din partea staff-ului electoral al PD. Veridicitatea acestei „indicații” a fost practic confirmată și de vicepreședintele PD, Vlad Cebotari, în cadrul unui briefing de presă.

Prin intermediul „circularei”, conducerea formațiunii cere membrilor săi să dea dovadă de corectitudine maximă pe motiv că „PDM va câștiga aceste alegeri”, iar „opoziția este slabă și se victimizează”, transmite zugo.md.

„Toți înțelegem că e o perioadă tensionată, când depunem mult efort, lucrăm mult pentru ca PDM să câștige aceste alegeri. Suntem optimiști că vom avea cel mai mare scor din istoria partidului, lucru confirmat de toate sondajele. Opoziția este slabă, nu are mesaj, nu are acțiuni cu care să convingă cetățenii. Noi avem ce spune oamenilor, avem fapte bune pentru țară, pentru cetățeni. Opoziția nu are și ca ei să intre în gura oamenilor, se victimizează. Noi nu trebuie să le dăm niciun motiv celor din opoziție ca să se victimizeze”, se arată în mesajul prezentat ca o indicație a conducerii partidului.

Astfel, toți membrii de partid au primit indicații să evite orice agresiune fizică ori verbală la adresa concurenților, să evite orice distrugere intenționată a materialului electoral al opoziției. Democrații mai sunt atenționați că reprezentanții opoziției vor recurge la provocări, dar că membrii de partid trebuie să le răspundă calm și să filmeze cu telefonul orice tentativă de provocare din partea opoziției și să transmită la staff înregistrarea.

„Opoziția dorește prin victimizare să-și sporească ratingul, dar și, cel mai important, să ne discrediteze în fața observatorilor internaționali, iar scopul nostru e să fim corecți, să comunicăm orice incident observatorilor internaționali”, se mai arată în mesajul citat.

Vicepreședintele PD, Vlad Cebotari, a declarat astăzi că organizațiile teritoriale au primit indicații să evite orice agresiune fizică sau verbală față de oponenții politici ai democraților.

În acest sens, au fost făcute mai multe ghiduri de comportament, care au fost distribuite la începerea campaniei. Acesta a punctat că materialele respective „au fost simplificate pe înțelesul tuturor”.





„Noi, aşa cum am zis anterior, am elaborat mai multe ghiduri de comportament care au fost distribuite până la campanie. La fel, am simplificat şi mesajul în această perioadă, de la începerea campaniei. Am văzut unele situaţii care nu fac faţă nimănui, din această cauză am distribuit mai multe materiale instructive, simple, pe înţelesul tuturor, inclusiv şi membrilor noștri, cum ar trebui să se comporte. Am făcut un îndemn la respect faţă de toţi, față de orice idee, trebuie să fie respectată inclusiv campania oponenţilor care poate să nu îi simpatizeze”, a adăugat Cebotari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md