10:56:58 25.04.2024
Stiri

VIDEO // După nouă ani de muncă, specialiştii din Egipt au realizat o DESCOPERIRE incredibilă despre marele Tutankhamon. IMAGINI în premieră

Știri 07.02.2019 19:30 Vizualizări1358 Autor: Ziarul National


VIDEO // După nouă ani de muncă, specialiştii din Egipt au realizat o DESCOPERIRE incredibilă despre marele Tutankhamon. IMAGINI în premieră

Chipul şi picioarele faraonului Tutankhamon au fost prezentate printr-o serie de imagini incredibile realizate la încheierea celor nouă ani de la începutul restaurării mormântului său.

După aproape 10 ani de muncă, specialiştii din Egipt au reuşit să repare şi să restaureze mormântul faraonumul Tutankhamon. Dintre toate imaginile cu mormântul, cele mai importante prezintă chipul mumificat şi picioarele faraonului.

Corpul mumificiat al lui Tutankhamon, ce a murit la vârsta de 18 ani, a fost învelit în pânză şi aşezat într-o cutie de sticlă cu climat controlat, în interiorul mormântului său subteran, scrie Mail Online.Încăperea se află în Valea Regilor, de pe malul vestic al Nilului.

Institutul de Conservare Getty, împreună cu Ministerul Antichităţilor din Egipt, au colaborat timp de nouă ani pentru curăţarea şi restaurarea picturilor din mormânt. Deşi au curăţat mare parte din picturile de pe pereţi, aceştia au lăsat unele „pete negre” regăsite aici în 1922 de către arheologul Howard Carter, ce a deschis pentru prima oară mormântul. Anterior se credea că aceste pete microbiologice ar putea creşte în timp, însă analizele recente ale imaginilor din 1920 arată că petele nu s-au dezvoltat deloc în toată această perioadă.

Pentru a confirma descoperirile, specialiştii au realizat analize chimice şi de ADN ce au confirmat că petele de origine microbiologică sunt moarte şi nu mai reprezintă un pericol.

Puteţi vedea mai multe imagini cu restaurarea mormântului mai jos:

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md