Marian Lupu, noul președinte al Curții de Conturi. Voronin: Marian, cum vei reacționa la indicații?”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte democrat Marian Lupu este începând cu ziua de astăzi noul președinte al Curții de Conturi din Republica Moldova, autoritate de stat responsabilă de verificarea modului în care sunt cheltuiți banii publici. Lupu a fost singurul candidat care a luptat pentru șefia CCRM, find ales de Parlament cu 52 de voturi ale majorității parlamentare. 

Președintele comunist, Vladimir Voronin, fost șef de partid al lui Marian Lupu a ținut să-l întrebe pe acesta „cum va reacționa la indicații”. „Legea spune clar: Curtea nu ține cont de niciun fel de indicații. Unica indicație este hotărârea Parlamentului. Persoane fizice sau juridice nu sunt în drept să vină cu indicații”, a fost răspunsul lui Marian Lupu.

Concursul pentru șefia Curții de Conturi a fost anunțat după ce Veaceslav Untilă și-a prezentat demisia din funcția de Președinte al Curții de Conturi. Demisia acestuia a fost acceptată azi de Parlament, care a votat ulterior pentru numirea a patru noi Directori ai Consiliului de Administrație al ANRE, după care președintele Parlamentului, Andrian Candu, a propus și numirea acestuia în calitate de Director General al Agenției.

Președintele Curții de Conturi este ales pentru o perioadă de cinci ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...