(foto) Cât de tare este întors kilometrajul mașinilor rulate importate în Moldova?

O bună parte din automobilele rulate, importate în Republica Moldova din Europa, au kilometrajul modificat. Întrebarea principală este cât de mult este modificat acest kilometraj? Cu 10.000 km, 40.000 km, sau poate chiar și mai mult?

Ei bine, potrivit experienței experților de la Auto Inspect, o bună parte din automobilele rulate importate în Moldova și care au o vârstă cuprinsă între șapte și zece ani, au kilometrajul întors de cele mai multe ori cu peste 100.000 de kilometri!!!

“De cele mai multe ori, când se importă un automobil aflat în stare bună, dar cu kilometraj de peste 200.000 de kilometri, cei care le importă știu că oamenilor le va fi tare greu să creadă, sau poate nici nu se vor gândi la faptul că o mașină bine păstrată poate avea un asemenea parcurs mare. Respectiv modifică cifrele cam cu 100.000 kilometri și mai mult.

În cazul automobilelor cu parcurs mai mic de 200.000 de kilometri, de obicei cifrele de pe bord sunt modificate cu 50.000 – 70.000 km.

Bineînțeles am văzut și cazuri când kilometrajul unor automobile a fost modificat și cu 150.000 de kilometri. Se întâmplă cel mai des la automobile mai noi, asamblate prin anii 2013 sau 2014 și care au reușit să parcurgă o distanță mare. Iată în asemenea cazuri kilometrajul este întors în cel mai grosolan mod.

Ultima noastră experiență ne-a arătat un kilometraj întors cu 150.000 de kilometri, de la 230.000 km până la 80.000 km. Iar mașina la care s-a făcut această modificare este vândută acum cu 45.000 de euro”, a explicat Dorin Burac, expert Auto Inspect.

Potrivit experților, noua lege care presupune că la importul mașinilor în țară să se noteze kilometrajul de la bord, nu va schimba cu nimic lucrurile, din moment ce o bună parte din importatorii de rea credință și până acum întorceau kilometrajul pe teritoriul României, cel mai des la Iași. Astfel, din moment ce vameșii au obligația doar de a nota kilometrajul mașinii și nu de a verifica veridicitatea lui, lucrurile nu se vor schimba.

Dacă vă doriți și Dvs o mașină rulată, puteți solicita o verificare a automobilului la Auto Inspect, cel mai popular serviciu de inspecții auto din Moldova!

TOATE MATERIALELE ŞI REPORTAJELE #AUTO INSPECT

Cmentariile sunt închise