(video) Premieră: Noul Chevrolet Silverado HD – pick-up-ul brutal făcut sub supravegherea unei femei

Acum câteva ore, practic în aceeaşi seară în care Ford a anunţat seria actualizată de modele F-Series Super Duty, rivalii de la Chevrolet au prezentat după cum au promis noua generaţie a familiei de pick-up-uri grele Silverado HD.

Constructorul american se laudă că produsul lor poate tracta până la 16.102,5 kg, devenind cel mai puternic şi cel mai capabil Silverado HD făcut vreodată.

Înainte de a descrie modelul în mai multe detalii, este interesant şi trebuie să vă spunem că inginerul-şef al proiectului acestui monstru este o femeie! Jaclyn McQuaid activează la General Motors din 1999 şi şi-a început cariera de la un simplu inginer responsabil de colectarea datelor statistice.

După ani de muncă, în 2016 a fost numită șef al Departamentului de dezvoltare a seriei de pick-up-uri Heavy Duty.

Noua familie de camionete Chevrolet Silverado HD, care include variantele 2500HD și 3500HD, a fost dezvăluită pentru prima dată în urmă cu două luni. Peste câteva zile de când s-a întâmplat acest lucru a fost arătat modelul-soră GMC Sierra HD și abia acum s-au publicat toate informațiile despre noul Chevrolet.

Pentru prima dată în istoria modelelor Silverado și Sierra acestea nu au doar un design diferit al exteriorului, dar, de asemenea, diferă aproape în toate panourile exterioare ale caroseriilor. În plus, seria HD a celor de la Chevrolet are acum o unificare minimă cu cel mai tânăr model Silverado 1500, singurul elemente comun fiind panoul acoperişului cabinei. Chiar și platformele de încărcare (benele) au fost inițial dezvoltate în mod original, deși anterior au fost utilizate comune în întreaga linie, de la pick-up-uri mici la mari.

Pentru Silverado HD se anunţă mai multe versiuni care diferă atât stilistic, cât şi la capitolul nivel de echipare: Work Truck, Custom, LT, LTZ şi High Country, Custom, LT, LTZ și High Country. Dacă primele patru diferă numai prin elemente decorative şi grila radiatorului, atunci pentru modelul de lux a fost dezvoltat un look propriu, cu faruri şi o grilă cromată nouă, cu logoul Chevrolet în loc de inscripţia cu litere de tipar.

Împreună cu cele cinci versiuni se pot forma combinaţii de până la 22 de modele de cabine, bene, șasiuri și configurații de transmisie.

Există trei variante ale cabinei: Regular Cab cu un singur rând de scaune, Double Cab cu două rânduri și cea mai spațioasă Crew Cab, care se deosebeşte printr-o lungime extinsă a zonei unde se află pasagerii spate. Se poate alege şi lungimea platformei de încărcare: 2.089 sau 2.496 mm.

Înălțimea de încărcare a mărfurilor în benă în comparație cu modelul anterior a devenit mai mică, însă în acelaşi timp volumul a crescut cu 200-240 de litri, la 1.970 și 2.364 litri respectiv.

Pentru bordul posterior este propus pentru prima dată un mecanism acţionat electric, iar spre deosebire de Silverado 1500 modelele HD nu au acele trepte integrate în caroserie. Lungimea totală a maşinilor poate varia de la 5.982 până la 6.756 de mm!

Vezi şi: (video) Premieră în SUA: Noul GMC Sierra Heavy Duty introduce primul tehnologia Transparent Trailer View

Cadrele noi pe care le au aceste vehicule grele sunt mult mai puternice și mai dure decât cele anterioare, astfel încât cea mai grea variantă 3500HD (cu o cabină scurtă și roţi duble pe puntea din spate) poate transporta acum o remorcă cu o greutate de până la 16.1 tone în loc de 10.6, maxim cât putea modelul de generație anterioară!

Acest lucru este chiar mai mult decât capacitatea anunţată a noului concurent Ram 3500, capabil să tracteze 15.9 tone!

Capacitatea de încărcare proprie a unei maşini Silverado HD poate fi de până la 3.4 tone, în benă. Pentru a putea mişca de pe loc o astfel de greutate mare, au fost întăriţi arborii de acţionare şi sistemele de răcire.

Vezi şi: (video) Detroit 2019: Premieră mondială – Noile pick-up-uri grele Ram 2500 şi 3500 Heavy Duty

După GMC Sierra, noul Silverado HD este acum disponibil cu un head-up display cu o suprafaţă de proiecţie de 15 inci (ca un ecran de laptop), pe care este posibil de afişat cele mai diverse informații, până la unghiurile de înclinare a maşinii.

De asemenea, a mai fost dotat cu un complex multimedia care are funcţie de conectare şi afişare a imaginilor de pe până la 15 camere externe, care sunt deosebit de utile când sunt tractate remorci foarte mari. Acestea pot fi ataşate pe părţile laterale ale remorcii sau chiar în interiorul casei pe roţi, de exemplu.

De la Sierra a preluat şi tehnologia Transparent Trailer View. Caracteristica revoluționară a remorcii „transparente” este că utilizează camera montată pe hayon și o cameră de acces disponibilă, montată pe partea din spate a remorcii. Afișajul care este arătat drept rezultat îl ajută pe şofer să vadă practic prin remorcă ceea ce se întâmplă după aceasta, fiind un avantaj atunci când navighează prin parcări, mergând în trafic sau făcând o întoarcere într-un spaţiu restrâns.

Lista dotărilor suplimentare este pur şi simplu enormă, astfel încât poate ridica semnificativ preţul maşinii. Doar sistemele de asistenţă şi protecţie numără cel puţin 20 de opţiuni.

Sub capotă, la alegere, se oferă două motoare. Primul este un benzinar V8 de 6.6 litri care a venit să înlocuiască V8-ul vechi de 6.0 litri. Pentru prima dată, un astfel de agregat se oferă pe un Silverado cu sistem de injecție directă a carburantului, cu un raport de compresie crescut (până la 10,8:1). În același timp, motorul are o singură distribuție și un sistem de distribuire a gazelor cu două supape per cilindru.

Unitatea este natural aspirată şi produce 407 CP şi 629 Nm, în loc de 365 CP şi 515 Nm cât oferea precedentul motor. Cutia de viteze la care este cuplat este una automată cu şase rapoarte de producţie proprie.

A doua opţiune este un turbo diesel Duramax V8, la fel de 6.6 litri volum, care a fost modernizat. Are sisteme noi de admisie și răcire, deși puterea generată a rămas aceeaşi: 451 CP și 1.234 Nm de cuplu. Un avantaj al selectării acestui motor este că poate fi cuplat doar la noua cutie de viteze automată Allison cu 10 trepte, proiectată pentru a reduce consumul de combustibil.

Noul Chevrolet Silverado HD va intra pe piața americană la sfârșitul verii, practic simultan cu modelul GMC Sierra HD. Modelul încă actual în versiunea 2500HD din gama anului 2019 costă de la 34.400 de dolari, iar 3500HD de la 35.500 de dolari.

Se pare că prețurile noilor modele vor creşte uşor pentru că concurența este acum la vârf. Maşinile vor fi produse la uzina Flint Assembly plant din Flint, statul Michigan.

Dimensiuni şi specificaţii:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/