image
Sursa foto: chisinau.md

Parcul „Alunelul” va fi modernizat; Vor fi extinse aleile pietonale, renovat iluminatul și construit un WC public

Parcul „Alunelul" din sectorul Buiucani al capitalei va fi modernizat pe parcursul anului curent. Decizia privind reconstrucția zonei de odihnă a fost luată la solicitările cetățenilor, în contextul în care teritoriul este unul aglomerat, iar în ultima perioadă în preajmă au fost edificate mai multe blocuri locative.

Schița de proiect, dar și actele permisive urmează a fi perfectate și aprobate în perioada următoare, iar startul lucrărilor de reconstrucție este prevăzut pentru luna aprilie anului curent.

Proiectul de modernizare a Parcului „Alunelul" prevede reconstrucția și extinderea aleilor pietonale, renovarea iluminatului public și a celui decorativ, amenajarea zonelor verzi, reabilitarea scenei în aer liber, destinată pentru evenimente culturale, precum și construcția unui stadion de minifotbal și a WC-ului public.

De asemenea, pentru a reda un aspect modern al parcului, va fi instalat un arbore fotovoltaic, schimbat mobilierul urban și create piste pentru bicicliști.

Este de menționat că Parcul „Alunelul" are o suprafață de 6,72 ha, fiind construit în anii 90 ai secolului trecut.

Pentru anul 2019, municipalitatea a prevăzut surse financiare în valoare de 5 mil. de lei, în vederea amenajării zonelor de agrement: parcuri, scuaruri și alei în toate sectoarele capitalei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: