Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.02.2019

MAEIE a publicat raportul privind realizarea PNAAA în anul 2018

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a publicat Raportul privind realizarea Planului Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere pentru anii 2017-2019 (PNAAA) în anul 2018.

Raportul se referă la acţiunile cele mai importante planificate pentru perioada respectivă, inclusiv restanţele înregistrate. Informaţia detaliată privind realizarea fiecărei măsuri poate fi accesată pe platforma online de raportare PlanPro.

Evaluarea cantitativă a nivelului de realizare a PNAAA pentru perioada de raportare indică implementarea acestuia în proporţie de 64,68%. Astfel, din totalul de 691 acţiuni, inclusiv cu caracter continuu au fost realizate 447 şi nerealizate 244. În conformitate cu metodologia aplicată sunt contabilizate doar acţiunile realizate şi nerealizate din ansamblul măsurilor planificate pentru 2018, inclusiv cu caracter continuu (care au un indicator de performanţă sau au atestat o evoluţie în perioada de referinţă).

Totodată, dacă se iau în calcul şi hotărîrile de guvern sau legile adoptate dar neintrate încă în vigoare (o acţiune este considerată realizată doar în cazul publicării actului normativ în Monitorul Oficial) rata de implementare a PNAAA în 2018 atinge 66,28%

De asemenea, a fost actualizată şi rata armonizării legislaţiei naţionale în conformitate cu angajamentele asumate prin Acordul de Asociere, fiind constatat că din numărul total de 698 de acte UE au fost transpuse integral (conform evaluării instituţiilor vizate) 285 acte ceea ce constituie 40,83%, au fost transpuse parţial 83 de acte (conform evaluării instituţiilor vizate), ceea ce constituie 11,89% şi rămîn a fi transpuse 333, respectiv 47,28%.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus