(video) Polițiștii și reprezentanții ANTA au verificat rutele de maxi-taxi. Au depistat că microbuzele transportă un număr depășit de persoane, iar călătorii circulă fără bilet

Poliția capitalei și reprezentanților Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), au desfășurat activități profilactice pe segmentul transporturilor de călători în regim maxi-taxi. Încălcările pe care le-a depistat sunt la ordinea zilei și nici nu îi mai surprind pe chișinăuieni.

Ca rezultat fiind relevate încălcări de ordinul transportării persoanelor al căror număr depăşeşte numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a vehiculului, neeliberarea biletelor călătorilor cît și starea tehnică a vehiculelor, astfel fiind documentate 19 contravenții, în privinţa posesorilor mijloacelor de transport cu întocmirea proceselor verbale cu privire la ,,Călătoria fără bilet de călătorie’’, „Încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor’’ și ,, Nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere, a altor reguli de circulaţie rutieră”.

În urma verificărilor au fost aplicate sancțiuni sub formă de amendă în mărime totală de 205 unităţi convenţionale.

Polițiștii au discutat cu șoferii și pasagerii, abordând probleme precum oprirea pentru îmbarcare/debarcare înafara stațiilor semnalizate, cauzele căderii pasagerilor și traumarea acestora, pornirea de pe loc cu ușile deschise, interzicerea fumatului și convorbirile telefonice în timpul conducerii.


Pub