Facebook Messenger te lasă să ștergi mesajele trimise de la destinatar – Unsend

Un scandal din 2018 a scos la iveală faptul că Mark Zuckerberg poate șterge mesajele expediate din inbox-ul destinatarului pe Messenger. Acum, ai și tu același privilegiu.

Foto: playtech.ro

Se discută de mult timp de implementarea funcției „unsend” în Facebook Messenger. Probabilitatea ca ea să fie implementată mai devreme, decât mai târziu, a devenit și mai probabilă în momentul în care și-a făcut apariția în WhatsApp. Prea multe amânări nu mai puteau avea loc în momentul în care CEO-ul Facebook s-a decis să abuzeze de acea opțiune într-o discuție pe Messenger cu cineva aleatoriu.

Inevitabilul s-a întâmplat, iar utilizatorii de Facebook Messenger pot să șteargă un mesaj expediat, deși există câteva particularități pe care trebuie să le ai în vedere. Partea bună este că poți șterge un mesaj trimis din istoricul conversației de pe toate dispozitivele destinatarului. Partea proastă este că nu ai un timp nelimitat să faci acest lucru și nu există nicio siguranță că nu a fost citit între timp. Eventual, persoana de la capătul firului poate percepe ștergerea mesajului de către tine ca o asumare a faptului că ai greșit, pscrie playtech.ro.

Dacă ai ultima versiune de Facebook Messenger instalată și trimiți un mesaj unui prieten, ai 10 minute să-l ștergi. După expedierea sa și apariția în fereastra de conversație, poți ține degetul pe el și vei avea o opțiune suplimentară intitulată ”Remove for Everyone” sau ”Șterge pentru toți”.

Imediat după, mesajul șters va fi înlocuit cu un text care avertizează toți participanții la conversație că de acolo a fost șters un mesaj. Nu s-a întâmplat asta și în cazul discuției cu Zuckerberg care a dat startul dezbaterilor, dar trebuie să te mulțumești cu acest compromis, Destinatarul va ști că ai șters un mesaj, dar, dacă nu l-a văzut între timp, nu-l va vedea niciodată.

Ca referință, în butonul de ștergere, se folosește formularea ”șterge pentru toți” deoarece funcționează și în conversații de grup, nu doar între două persoane.


Pub