Google crede că poate opri fraudarea alegerilor. Planul pe care îl urmărește

Pe fondul creșterii frecvenței atacurilor cibernetice, dar și inspirați de istoria recentă a alegerilor prezidențiale din America, în care rușii sunt acuzați că au influențat rezultatul alegerilor, Google încearcă să contribuie la evitarea unei asemenea posibilități în cazul Europei.

Foto: tech

Google a anunțat că plănuiește să ofere tehnologii anti-hacking organizațiilor politice din Europa, în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din mai 2019.

Proiectul Shield face parte dintr-o inițiativă mai largă a companiei Google, compusă dintr-o suită de instrumente menite să ajute organizațiile politice să se apere împotriva tuturor formelor de atacuri digitale. Tehnologia este capabilă să protejeze site-urile de atacurile DDoS, care pot suprasolicita serverul site-ului web și bloca astfel accesul utilizatorilor legitimi, scrie playtech.ro.

Tehnologia provine de la Divizia Jigsaw a companiei mamă, Alphabet, care a început ca Google Ideas în 2011 și are rolul de a opri interferența cu alegerile. Aceasta ar putea include orice, de la atacurile organizațiilor de știri, la atacurile de phishing sponsorizate de stat, la încercările de a modifica Google Maps, astfel încât alegătorii să nu poată găsi cea mai apropiată secție de votare.

Compania oferă, de asemenea, training-uri, atât online cât și în persoană, în domeniul securității pentru cei „cei mai expuși riscului”, inclusiv funcționari, jurnaliști și persoane din organizațiile non-guvernamentale care sunt, de asemenea, implicate în alegeri.

„Natura atacurilor cibernetice se schimbă, iar tehnologia trebuie să se adapteze în mod constant”, a explicat Scott Carpenter, un executiv Jigsaw.


Pub