(video) Încă o amânare în dosarul lui Gheorghe Petic: Mâine se va examina schimbarea măsurii preventive a arestului fostului polițist de frontieră

Încă o amânare în dosarul lui Gheorghe Petic. Astăzi, 6 februarie, urma să se examineze schimbarea măsurii preventive a arestului în garanția personală a fostului polițist de frontieră, însă, ședința a fost amânată din motiv că hotărârea emisă de Comisia Electorală Centrală (CEC) privind introducerea lui Ghorghe Petic pe lista Blocului Electoral ACUM a fost prezentată magistraților nu în formă originală.

Foto: UNIMEDIA

„Avocatul Andrian Cojocaru a descărcat hotărârea de pe site-ul CEC-ului această hotărâre, ceea ce nu este originală, adică fără acea ștampilă, astfel instanța a decis anularea ședinței pentru ziua de mâine. Urmează să ridicăm această hotărâre în formă originală de la partid și să fie confirmată”, a declarat avocata lui Gheorghe Petic, Angela Istrate.

Amintim că la data de 15 ianuarie fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic, și-a obținut certificatul de integritate.

Iar la data de 25 ianuarie acesta a fost inclus pe lista blocului electoral ACUM DA PAS pe circumscripția națională.

Amintim că că la data de 15 octombrie a avut loc prima ședință de judecată în cazul lui Gheorghe Petic, acuzat de viol. Astfel, instanța de judecată a decis plasarea lui în arest preventiv pentru 20 de zile, la izolatorul din Bălți.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol.

Oamenii legii au publicat înregistrarea de la 112 a apelului femeii care ar fi fost violată.

Gherghe Petic este și fost angajat al Poliției de Frontieră, care anterior făcuse dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări care ar fi fost protejate de înalți funcționari.

În iulie curent, acestuia i-a fost spartă pagina de Facebook și e-mailul personal


Pub