Parcul „Alunelul" din sectorul Buiucani va fi reconstruit capital: Când se va da start lucrărilor

Parcul „Alunelul" din sectorul Buiucani al capitalei va fi modernizat pe parcursul anului curent. Decizia privind de reconstrucția zonei de odihnă a fost luată la solicitările cetățenilor, în contextul în care teritoriul este unul aglomerat, iar în ultima perioadă în preajmă au fost edificate mai multe blocuri locative.

Foto: chisinau.md

Schița de proiect, dar și actele permisive urmează a fi perfectate și aprobate în perioada următoare, iar startul lucrărilor de reconstrucție este prevăzut pentru luna aprilie a.c.

Proiectul de modernizare a Parcului „Alunelul" prevede reconstrucția și extinderea aleilor pietonale, renovarea iluminatului public și a celui decorativ, amenajarea zonelor verzi, reabilitarea scenei în aer liber, destinată pentru evenimente culturale, precum și construcția unui stadion de minifotbal și a WC-ului public. De asemenea, pentru a reda un aspect modern al parcului, va fi instalat un arbore fotovoltaic, schimbat mobilierul urban și create piste pentru bicicliști.

Parcul „Alunelul" are o suprafață de 6,72 ha, fiind construit în anii '60 ai secolului trecut.

Pentru anul 2019, municipalitatea a prevăzut surse financiare în valoare de 5 mil. de lei, în vederea amenajării zonelor de agrement: parcuri, scuaruri și alei în toate sectoarele capitalei.


Pub