(video) Presiunile la care sunt supuși membrii ACUM. Sandu: „Noi am stat afară, pe scări la Primărie, și am făcut acea întâlnire cu alegătorii, democrații au făcut-o în spațiu încălzit”

În cadrul emisiunii „Votează cu Durbală” de la UNIMEDIA, liderii ACUM au ținut să accentueze la ce presiuni și provocări sunt supuși în această campanie electorală. În acest sens, Maia Sandu și Andrei Năstase au adus mai multe exemple, menționând că în unele cazuri a fost nevoie chiar de implicarea observatorilor internaționali.

„Este un fenomen care se întâmplă în Republica Moldova. Nu este vorba doar de Dinu Plîngău. Uitați-vă ce se întâmplă cu Valeriu Munteanu la Orhei și la alți colegi de-ai noștri care sunt agresați. Lucrurile degradează de la o zi la alta, instituțiile statului se fac că plouă. Instituțiile statului execută niște comenzi venite de la Plahotniuc, Jizdan”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Votează cu Durbală” de la UNIMEDIA.

În acest sens, Maia Sandu a ținut să menționeze faptul că atitudinea mai multor autorități publice locale este părtinitoare în această campanie electorală.

„În multe cazuri suntem nevoiți să facem întâlnirile afară, iar ceilalți concurenți electorali, guvernarea, partidele care sunt sateliți ai guvernării au acces la localurile piblice,

De exemplu, eu vin acum de la Step-Soci, Orhei unde primarul s-a opus vehement intenției noastre de a avea o întâlnire acolo. A tot refuzat, a tot căutat motive să nu accepte. A trebuit să apelăm la observatorii internaționali să vină să medieze ca noi să obținem un spațiu ca să facem această întâlnire. Evident că i-a speriat pe toți ca să nu vină.

La Soroca s-a întâmplat o situație similară. Noi am depus solicitare pentru ca să ni se ofere spațiu la ora 9 dimineața. După noi, Partidul Democrat a decis că va face tot la 9 dimineața. Noi am stat afară, pe scări la Primărie și am făcut acea întâlnire cu alegătorii, ei au făcut-o în spațiu încălzit”, a spus Maia Sandu.

Astfel, lidera PAS a mențiuonat că acest lucru denotă o frică.

„Acolo unde reușim să facem întâlniri bune, acolo sunt trimiși indivizi care trebuie să ne provoace”, a mai adăugat Andrei Năstase.


Pub