Trump, despre starea națiunii
Externe 6 februarie 2019, 15:30 | 1253

Donald Trump a susţinut aseară, în faţa Congresului, cel de-al doilea discurs din mandatul său, privind "Starea naţiunii". ”Nu este nimeni în lume, care să poată concura cu Statele Unite ale Americii", a declarat liderul de la Casa Albă, lansând un apel la unitate politică.

În discursul său, Donald Trump i-a îndemnat pe americani să respingă ”politica de răzbunare și rezistenţă”, şi să coopereze.

Un accent semnificativ al discursului a fost pus pe migraţia ilegală şi pe necesitatea construirii zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul. Intervenţia a fost aplaudată îndelung de congresmeni.

Donald Trump a anunţat că se va întâlni, la finalul lunii curente, cu liderul Coreei de Nord. Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară pe 12 iunie, la Singapore, ocazie cu care au anunţat angajamentul denuclearizării Peninsulei Coreea.

În discursul privind "Starea naţiunii", Donald Trump a declarat că Statele Unite nu vor fi niciodată o ţară socialistă. ”America a fost fondată pe baza libertăţii şi independenţei - nu constrângerii guvernamentale, dominaţiei şi controlului. Suntem născuţi liberi şi vom rămâne liberi", a subliniat liderul de la Casa Albă.

Opinia ta contează. Comentează!