11:47:36 25.04.2024
Stiri

O femeie din R. Moldova, care a „beneficiat” de „AMNISTIA” convenită de Igor Dodon cu Putin, a fost nevoită să NASCĂ într-un penitenciar din Rusia

Social 06.02.2019 10:19 Vizualizări4001 Autor: Ziarul National
O femeie din R. Moldova, care a „beneficiat” de „AMNISTIA” convenită de Igor Dodon cu Putin, a fost nevoită să NASCĂ într-un penitenciar din Rusia
Poză simbol


O moldoveancă, care a „beneficiat” de amnistia convenită anterior de Igor Dodon cu Vladimir Putin, a fost nevoită să nască într-un penitenciar din Federația Rusă. Femeia a revenit atunci în R. Moldova, iar l-a puțin timp s-a întors în Rusia, având încredere că încălcările privind regimul de ședere au fost radiate din baza de date. Acest lucru nu s-a întâmplat, chiar dacă președintele Dodon a dat asigurări că a convenit acest lucru cu Putin.

„În cadrul primei amnistii, am avut un caz când o cetățeancă a R. Moldova s-a folosit de amnistie. Însă, când s-a întors înapoi în Rusia, a aflat că interdicția nu a fost ridicată. Ea a fost reținută pe teritoriul Federației Ruse și a ajuns la închisoare pentru încălcarea procedurii de trecere a frontierei. Femeia era însărcinată și a născut la pușcărie. Dodon provocată situații complicate, i-a stricat toată viața acestui copil născut la pușcărie. Este o pată pe toată viața”, a declarat președintele Congresului diasporei moldovenești în Federația Rusă, Alexandr Kalinin, într-un interviu acordat pentru Deschide.MD.

Potrivit sursei citate, autoritățile rusești, responsabile de aplicarea amnistiei, nu sunt de fiecare dată înștiințate oficial despre înțelegerile verbale dintre Putin și Dodon.

„În anul 2018, când domnul președinte a anunțat o nouă amnistie și cetățenii nu au mai fost nevoiți să părăsească teritoriul Federației Ruse, eu am început să primesc multe apeluri. Dodon a anunțat despre amnistie în rețele sociale în seara de 1 martie, dar în același timp autoritățile din Rusia nu au știut nimic. Timp de 24 de ore au fost reținuți patru moldoveni. Le-au fost deschise dosare penale pentru trecerea ilegală a frontierei și respectiv, fiecare risca o pedeapsă de patru ani de închisoare”, precizează Kalini.

Acesta a menționat că a încercat să-l sune pe Igor Dodon și să-i explice cum stau lucrurile, însă președintele a închis telefonul când a aflat cu cine vorbește.

„Amnistia funcționează greșit. Nu toate instituțiile din Federația Rusă cunosc despre amnistia pentru cetățenii Moldovei. Președintele R. Moldova a anunțat zilele trecute despre amnistie. Amnistia nu funcționează pe teritoriul Federației Ruse atâta timp, cât nu există o declarație oficială din partea autorităților Federației Ruse. După asta cetățenii nu s-au mai folosit de amnistie”, a mai adăugat Kalinin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md