13:50:59 25.04.2024
Stiri

Dorin Chirtoacă, un nou APEL către Blocul „ACUM”, după ce l-a văzut astăzi pe Vlad Filat: „Treziți-vă!”

Partide/Comunicate 06.02.2019 11:58 Vizualizări9417 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă, un nou APEL către Blocul „ACUM”, după ce l-a văzut astăzi pe Vlad Filat: „Treziți-vă!” Adevarul


Liderul liberalilor, Dorin Chirtoacă, a lansat astăzi un nou apel la adresa Blocului electoral „ACUM” pribind coordonarea candidaților din circumscripțiile uninominale, astfel încât să rămână în luptă un singur candidat proeuropean sau unionist.

Apelul a fost lansat după ce liberalul a văzut imagini de astăzi cu fostul premier adus în cătușe la judecată.

„Ma adresez încă o dată celor din blocul „ACUM”: este necesar să ne coordonăm candidații pe circumscripții, să rămână doar unul proeuropean sau unionist. Treziți-vă! Lăsați orgoliile la o parte. Rezolvați problema cu Andrei Năstase, care a mințit 20 de ani în dosarul „Air Moldova" și are acaparate 7 milioane de euro, și haideți să găsim numitorul comun. L-am demascat pe Plahotniuc cu averile sale nedeclarate, am demascat cârdășia dintre Dodon și Plahotniuc în 2016, șansa este în mâinile noastre, nu dați cu piciorul în ea!”, a îndemnat Chirtoacă.

Liberalul afirmă că „mai bine în cătușe, dar cu demnitate și cu verticalitate, decât în genunchi sau așternut pe jos, ca un preș, în fața lui Plahotniuc”.

„Ceea ce vedem este batjocură pură (șefințele de judecată ale lui Vlad Filat - n.r.), în stilul lui Plahotniuc! Oricâte păcate ar putea avea Filat, procesul de la început, din 2015, trebuia să fie unul deschis și transparent, făcut de o instanță independentă, nu de justiția lui Plahontiuc. Nici la reținere în 2015 nu i-au pus cătușe, i le pun acum??? Acest spectacol ieftin cu punerea și scoaterea cătușelor în fața presei face parte din răzbunarea și plăcerea sadică a lui Plahotniuc de a-și umili adversarii și pe oricine care i se opune, care refuză să i se subordoneze. Iată justiția la televizor.

Având două dosare politice deschise de regim, înțeleg perfect că oricând și eu pot fi în aceeași situație. Mi-am asumat aceste riscuri în mintea mea încă inainte de a fi arestat. Însă, mai bine așa în catuse, dar cu demnitate și verticalitate, decât în genunchi sau așternut pe jos, ca un preș, în fața lui Plahotniuc! La alegeri, putem noi toți să-i umilim la pachet pe Plahotniuc, Dodon și Șor - prin vot, prin aruncarea la coșul de gunoi a acestui regim putred și distrugător pentru RM!”, a scris Dorin Chirtoacă pe Facebook.

La final, liberalul a avut un mesaj și pentru fostul premier: „Vlad Filat, rămâi în picioare! Plahotniuc va cădea!”, întrebându-i pe cei din Blocul „ACUM” și PLDM dacă au curajul să-i ia apărarea acestuia, datorită căruia unii au ajuns „mari politicieni și mari miniștri”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md