‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri10 producătorii de fructe și struguri participă la expoziția Fruit Logistica 2019 din Berlin

10 producătorii de fructe și struguri participă la expoziția Fruit Logistica 2019 din Berlin

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mai mulți producători de fructe și struguri, întreprinderi de prelucrare din Moldova, membri ai Asociației Moldova Fruct, își vor expune produsele în cadrul celei mai importante Expoziții Internaționale specializate din Europa – Fruit Logistica 2019, care se desfășoară în perioada 6-8 februarie în orașul Berlin, Germania.

În cadrul expoziției își vor expune ofertele 10 companii, dintre care majoritatea fie sunt deja certificate GlobalGAP, fie sunt în proces de implementare a cerințelor pentru obținerea certificării respective.

Pe parcursul evenimentului, la standul „Moldova, un gust deosebit” se vor organiza întâlniri și negocieri cu importatori, distribuitori și comercianți de fructe și legume proaspete din Uniunea Europeană, Orientul Mijlociu și Federația Rusă. Totodată, producătorii moldoveni vor avea o serie de întâlniri importante cu furnizori de echipamente și tehnologii pentru etapa de post-recoltare a fructelor. În ultima zi a expoziției participanții vor vizita un centru modern de distribuție care livrează zilnic fructe și legume proaspete în rețelele de magazine din orașul Berlin.

Potrivit lui Adrian Cojocaru, specialist în marketing al Asociației Moldova Fruct, în ultimii ani membrii organizației au investit în modernizarea tehnologiilor de producere și post-recoltare și sunt pregătiți să ofere fructe de cea mai înaltă calitate, care să satisfacă cerințele exigente ale consumatorului din UE, Orientul Mijlociu, precum și celor din piețele CSI. Participanții din Moldova la expoziție dispun de certificate GlobalG.A.P., ceea ce a facilitat exporturi de struguri, prune și mere în Germania, Austria și alte țări din UE.

Dispunând de 22  case de ambalare, membrii  Moldova Fruct pot furniza anual peste 250 de mii de tone de mere, 50 de mii de tone de prune, 20 de mii de tone de struguri, 12 mii de tone de cireșe și alte fructe cu cerere sporită din partea consumatorilor.

Fruit Logistica este un eveniment de anvergură, cea mai mare expoziție specializată din Europa la care participă mai mult de 3 mii de expozanți și 75 de mii de vizitatori. Participarea Asociației Moldova Fruct la eveniment este posibilă grație proiectului USAID/Agricultura Performantă în Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›