‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleÎn Rusia a fost creată o rasă de albine rezistentă la îngheț și mai...

În Rusia a fost creată o rasă de albine rezistentă la îngheț și mai productivă

‹ adv ›
‹ adv ›

Oamenii de știință din Primorsk, Rusia au dedus și brevetat o nouă rasă de albine „Дальневосточная”, care se caracterizează prin rezistență sporită la îngheț, caracter liniștit și productivitate cu 30% mai mare decât albinele obișnuite, scrie Agroxxi.ru.

„În prezent, majoritatea apicultorilor înmulțesc albinele aclimatizate local, inițial numite albine din Orientul Îndepărtat, care au fost importate circa 150 de ani în urmă. Am selectat cele mai bune forme din familiile locale și, ca urmare a lucrărilor de selecție, până în 2016, a fost creată o nouă rasă de albine” a declarat Maxim Șarov, șeful Laboratorului de Apicultură a Institutului de Agrobiotehnologii din Orientul Îndepărtat Rus.

În Primorsk, albinele au fost aduse din Ucraina și regiunile centrale ale Rusiei. Aici insectele s-au aclimatizat. În anii 70, personalul Institutului a stabilit că albinele locale sunt mai rezistente și productive decât cele din importurile „proaspete” și au continuat cercetarea.

În urma testelor efectuate în cadrul institutului a fost stabilită originea genetică a rasei noi, și comparată cu rasele de albine deja înregistrate. Respectiv, oamenii de știință au primit brevet pentru selecția realizată și accesul la înmulțirea rasei în Rusia.

Potrivit cercetătorilor, înmulțirea acestor albine va putea fi făcută de oricine deține actele și cunoștințele necesare. Rasa deja a fost testată de apicultorii locali în ultimii doi ani. Aceștia susțin că, în întreprinderile apicole mari aportul economic produs de albini se va simți considerabil.

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii