image
Sursa foto: lenta.ru

Și Jasmin își aduce furatul // Mai pe scurt

MAI PE SCURT, stiti ce o sa se intample dupa 24 februarie? Miliardul furat o sa revina acasa. Daca votati Partidul Democrat, adica pe Plahotniuc, si Partidul Shor, adica pe Shor, ei o sa-l readuca in Moldova. De fapt, o parte din miliard a si ajuns acasa. Plahotniuc din miliard a apucat sa cumpere cladirea in care se afla acum Partidul Democrat, apoi palatul lui de zeci de milioane, apoi cele patru vile din strainatate. Zilele acestea o bucata buna din miliard Plahotniuc o aduce ca sa cumpere Moldinconbank despre care se spune ca o cumpara cineva din Bulgaria. Chiar credeti ca in tara lui Plahotniuc poate cumpara o banca altcineva decat Plahotniuc?!

Si Shor a inceput demult sa se foloseasca de banii din miliardul furat. Cate vacante si-a daruit el cu Jasmin – vreo patru-cinci. Si banii au rulat exact prin firmele care sunt mentionate in raportul Kroll. Iar bursucelul asta bolfosel Bogdan Zumbreanu, in loc sa se ocupe de asta, sede in vizuina lui de la CNA si rontzaie dolari si euro primiti de la Plahotniuc si Shor. Tot asa cum pe coridoarele de la Procuratura Generala bantuie fantoma lui Eduard Harunjen.

Ati auzit, probabil, ca Jasmin nu va mai toca banii din miliard pe vacante, ci ii va aduce in vreo valiza ori poate vreun camion in Moldova. Ea vrea sa primeasca cetatenia RM. Cetatenie pe bani. Stiti ca avem deja asa o lege. Investesti cel putin 100 de mii de dolari in Moldova si obtii cetatenie. Investesti, adica iti deschizi firma ori cumperi case ori cumperi banci si pentru asta primesti cetatenie. Si aceasta Jasmin va investi bani iarasi printr-o companie mentionata in raportul Kroll, adica o companie hoatza. Jasmin nu se rusineaza pe chestia asta.

M-am uitat la ceremonia de lansare a partidului Shor in campania electorala care a avut loc in cel mai scump hotel din Chisinau si la care jurnalistii nu au avut acces. Asa cum nu au avut nici la ceremonia de lansare a partidului celuilalt hot al miliardului - PD-ul lui Plahotniuc. Toti oamenii prezenti in sala aceia luxoasa stiu ca liderul lor Ilan Shor a participat la furtul miliardului. Toti ca unul! Si ei ca si cum nu au nimic impotriva acestui fapt. A furat pentru el, dar ne da si noua, asa gandesc ei. Auziti, da poate noi in Moldova trebuie sa construim un sistem politic care nu mai exista nicaieri: sa-i votam numai pe cei care stiu sa fure si sa dea si poporului. Sa vina acum in campania electorala in fata noastra si sa spuna aproximativ asa: ”Eu am furat un miliard si am dat poporului 10 milioane. Daca o sa ma votati la 24 februarie, o sa fur 10 miliarde si o sa va dau 100 de milioane.” Iar cei care nu au furat nimic, ce sa caute in Parlament?! Ei nici pentru ei nu stiu sa fure si nici poporului n-o sa-i dea.

MAI PE SCURT, uite asa nebunii iti pot trece prin cap in Moldova noastra - ca un popor isi poate alege conducatorii dintre cei mai talentati talhari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: