Cu cine va face Valeriu Ghilețchi coaliție în viitorul Parlament: „Acest ideal trebuie să se regăsească într-o majoritate parlamentară și să guverneze Republica Moldova”

Vicepreședintele Parlamentului și candidatul independent la funcția de deputat pentru Circumscripția Nr. 51 – SUA și Canada, Valeriu Ghilețchi, a dezvăluit cu cine va face alianță după alegeri, în cazul în care va câștiga un nou mandat.

Foto: UNIMEDIA

Întrebat cu cine va alege să creeze o nouă majoritate parlamentară, Ghilețchi a răspuns direct că își dorește o alianță pro-europeană.

„Eu vreau o alianță cu Blocul ACUM, cu Partidul Democrat, împreună cu alți candidați independenți care susțin cursul european. Cred că toți cei care susțin sincer aceste valori și acest ideal trebuie să se regăsească într-o majoritate parlamentară și să guverneze Republica Moldova”, a declarat Valeriu Ghilețchi într-un live pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit deputatului, cursul european de dezvoltare a țării a schimbat în bine nivelul de trai al cetățenilor Republicii Moldova, oferindu-le un șir de oportunități, iar accederea socialiștilor la putere ar însemna deturnarea acestor tendințe pozitive.

Politicianul a dat clar de înțeles că nicio forță politică nu va putea obține majoritate parlamentară și nu va putea guverna de una singură, subliniind, astfel, că așezarea la masa de discuții a celor din PD, ACUM și a deputaților independenți pro-europeni reprezintă, practic, unica modalitate de a guverna țara după alegeri.

În acest sens, Valeriu Ghilețchi a dat asigurări că va insista asupra creării unei majorități parlamentare pro-europene după alegerile din 24 februarie.


Pub