Ultima oră! Marian Lupu este unicul candidat la funcția de șef la Curtea de Conturi

Democratul Marian Lupu este unicul candidat la funcția de șef la Curtea de Conturi. În cadrul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe de astăzi, 5 februarie, a fost aprobat dosarul acestuia. Mâine urmează ca Marian Lupu să treacă proba interviului pentru funcția dată.

Foto: UNIMEDIA

Data limită de depunere a dosarelor pentru concurs a fost 4 februarie, iar unicul candidat pentru șefia Curții de Conturi a fost Marian Lupu. Șeful Comisiei, Ștefan Creangă a menționat că dosarul democratului corespunde tuturor cerințelor.

De menționat că fotoliul de șef la Curtea de Conturi s-a eliberat după ce Veaceslav Untilă și-a dat demisia, fiind selectat în calitate de candidat la funcția de Director al Consiliului de Administrație al ANRE.

De menționat că fostul șef al Curții de Conturi, Veaceaslav Untilă, ar putea fi viitorul director general ANRE. Cel puțin președintele Parlamentului, Andrian Candu, l-a primit pe fostul liberal, unul din cei patru candidați pentru funcția de Director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), selectați în urma concursului desfășurat de Comisia economie, buget și finanțe.

Totodată, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a menționat în cadrul unei emisiuni că fostul președinte al Partidului Democrat și liderul fracțiunii PD din fostul legislativ, Marian Lupu, ar putea prelua funcția de președinte al Curții de Conturi.

Amintim că la data de 12 decembrie fostul șef al Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, a câștigat concursul pentru funcția vacantă de membru al Curții de Conturi al Republicii Moldova.


Pub