Partidul Șor a depus o sesizare împotriva PSRM: Socialiștii sunt acuzați de finanțare indirectă de peste hotare

Partidul Șor a depus o contestație împotriva Partidul Socialiștilor la Comisia Electorală Centrală și-i acuză de încălcarea legislației și a normelor electorale. De asemenea, PȘ susține că există bănuieli rezonabile că formațiunea ar ascunde anumite cheltuieli electorale și că ar beneficia de sprijin indirect de peste hotare.

Foto: UNIMEDIA

Partidul ȘOR îl acuză pe Igor Dodon pentru sprijinul pe care îl oferă PSRM și solicită organelor electorale și instituțiilor statului să intervină pentru a stopa asemenea încălcări, inclusiv imixtiunea factorului extern în procesul electoral din Republica Moldova.

Potrivit sesizării, Partidul Șor face referire la două bannere în unul din care apare Igor Dodon și președintele rus Vladimir Putin, iar al doilea promovează un call-centru pentru așa-numita amnistie migrațională promisă de autoritățile de la Moscova și care coincide cu perioada electorală din Republica Moldova.

„În acest context, această publicitate nu este altceva decât un exemplu elocvent al așa-zisului fenomen – „3RD PARTY CAMPAIGN”, se menționează în contestația PȘ.

Mai mult, contestatarul consideră că această publicitate, care este favorabilă PSRM nu este raportată la cheltuielile formațiunii.

„Cel mai probabil, această publicitate nu este achitată de către concurentul electoral PSRM, însă cu siguranță aceste acțiuni de publicitate, precum și finanțarea activității unui asemenea call-centru este favorabilă PSRM, existând și o interconexiune a transferului de imagine din partea unui șef de stat străin alături de Președintele Republicii Moldova, care declară „sprijin moral și politic” față de PSRM”, accentuează Partidul Șor.

Formațiunea solicită instituțiilor statului să intervină și să examineze acest caz prin prisma legislaţiei cu privire la finanţarea campaniilor electorale, dar și sub aspectul implicării unor forțe din afara Republicii Moldova în procesul electoral.

Amintim că Igor Dodon anterior anunțase că nu va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie, însă va susține PSRM.


Pub